Je kent het wel, zo’n zaterdagavond waarop je achteraf gezien eigenlijk thuis had willen blijven. Heb jij gisteren genoten van een heerlijk avondje uit? Ik neem je mee naar die van mij.

Het begon allemaal vol verwachtingen: ging ik vanavond eindelijk mijn prins tegen komen, de nacht voor Valentijnsdag? Zouden mensen mijn nieuwe dansmoves toejuichen? Zou ik eindelijk weten waar mijn limiet was? Helaas, niks van dit alles gebeurde.

Ik liep de club in en dacht ‘Yeah, tonight is gonna be a good night!’. Tot een groepje mannen mij aankeek en begon met lachen. Meteen bij de ingang. Ik was meteen niet meer in de mood. Had ik een stuk wc papier aan mijn schoen? Zaten mijn extensions los? Rook ik vreemd? Of hadden ze zojuist de leukste grap ooit gehoord en was het mijn onzekerheid? Wat het ook was, ik was meteen pissig en slighty klaar met de avond.

alcohol-bar-glass-shooters

Tot een van de mannen in kwestie naar mij toe kwam en zei dat hij me een prachtige vrouw vond. Ik gunde hem na hun belachelijke gedrag van net geen blik waardig en liep boos naar de bar voor een shotje. Hij dacht zeker dat ik dom was en niet door had dat hij mij uitlachte. Gelukkig was hij niet mijn type en deed het shotje mij goed.

De heer in kwestie is mij daarna de he-le avond achterna gelopen. En sloeg toe toen ik einde van de avond mijn vriendin kwijt raakte en alleen op de dansvloer stond.

“He dag schoonheid, zou ik even met je mogen praten?”
“Nee, ik ben niet geïnteresseerd.”
“Dan vraag ik je wat dingen en dan hoef je alleen maar antwoord te geven”

Prima, dacht ik, ik hou wel van een diepte-interview in de club… Eens kijken wanneer hij doorheeft dat ik dus écht niet geïnteresseerd ben.

Hij was een paar lentes jonger dan dat ik was, en zal het net zo zijn dat ik op wat oudere mannen val. We kwamen er vervolgens achter dat we compleet verschillende persoonlijkheden hadden, én een compleet andere muzieksmaak (that’s a big turn off for me). Hij kwam uit Rotterdam en zal het net zo zijn dat ik een echte Amsterdamse ben.

Zijn passie was kizomba, en ik vind dat je die super passionele Caribische dans lekker met je vriendin als voorspel in de slaapkamer moet dansen – niet met mij, midden op de dansvloer. Hij wilde tijdens het praten constant dat ik hem aankeek in zijn ogen. Die kans op een slinkse zoen wilde ik hem niet geven (en kom op dude, we staan middenin een club).

Hij leek op een kleinere versie van Frank Ocean (#waarblijftdatnieuwealbum), maar dit vond hij offensive omdat Frank bisekueel is. REALLY?!

Ik was alles wat hij niet zocht in een vrouw en hij alles wat ik niet zoek in een man. Alleen was dit kwartje bij hem duidelijk nog niet gevallen. Na een half uur niet van hem af kunnen komen slaat hij klunzig mijn drankje uit mijn hand. Dit was wel echt de letterlijke druppel die de emmer liet overlopen. Waar waren die vrienden van mij naartoe vertrokken?! Hij biedt nog aan om een nieuw drankje te halen, maar ik bedenk me dat hij dan zeker verwacht dat ik daarna nóg langer met hem blijf praten. Nee, nee, nee!

pillows

Ik zag ineens mijn vriendin aan de bar staan. Yes, thank God! Ik heb m’n jas gepakt, ben mijn fiets opgestapt en ben thuis lekker op bed gaan hangen met een zak tijgernootjes. Ondertussen overpeinzend waarom mannen bij het uitgaan echt nooit no for an answer nemen en boos worden als jij aangeeft geen interesse te hebben.

Dit waren mijn Saturday night shenanigans. Wat was de laatste keer dat jij zoiets meemaakte?

———
Squad Out.
peace