Ik heb gisteravond voor het eerst in mijn leven een les hulahoopen gekregen. Nee, niet van mijn kleine nichtje, maar van een instructrice die het zelf nu al 2 jaar met heel veel passie en plezier doet. En het mooiste van alles, ik dacht dat ik het kon. Want ik had als animatrice in Spanje vaak genoeg met alle kinderen lopen hulahoopen. Maar helaas, gisteravond werd ik even met mijn neus op het feit gedrukt dat ik het dus niet meer kan. I’ve lost my hoop mojo.

20160315_210114

Het zit niet in de heupen

Ik dacht ook dat het een beweging was die je uit je heupen moest maken. Maar gelukkig werd mij verteld dat het allemaal te maken heeft met je buikspieren. En hoe beter die ontwikkeld zijn, hoe beter je kunt ‘hoopen’. Mannen bijvoorbeeld zijn dus vaak ook beter hierin dan vrouwen. Hulahoopen is trouwens wel heel goed voor het volgende:

  • bevordering van spijsvertering
  • versterking van buik-, rug-, been-, en bilspieren
  • je rug en heupen worden er soepeler van
  • betere conditie
  • het bevordert je motoriek

hula_hooping

Off-body hooping

Waar ik wel goed in was is het off-body hooping, waarbij je dus je hoop niet om je middel hebt maar trucjes doet met bijvoorbeeld je hand. Ik voelde me meteen alsof ik een show aan het geven was met mijn hoop. Tijdens de les werden er heerlijke dancehall en reggae tunes gedraaid zodat iedereen zijn heupen los kon gooien. Helaas lukte het mij dus niet om on-body te hoopen. Maar ik voelde wel dat ik er een workout op had zitten!

Eindoordeel

Ik vond het hoopen zeker de moeite waard om nog een keer te proberen, want ik geef natuurlijk niet zo snel op – ik moet en zal goed kunnen hoelahoepen! Al is het alleen maar om van de zomer ergens in het park heel sierlijk met mijn hoep te staan dansen. Je kunt allemaal nieuwe trucjes leren als je het eenmaal onder de knie hebt. Dus ik geef hoopen 4 van de 5 sterren. Probeer dit zeker at home!

———
Squad Out.
peace

Zou jij zelf ook een lesje willen volgen? Of misschien een workshop op werk?

Check Sisterhoops voor meer informatie 🙂