Lieve hardloopster,

Ik weet dat de reclamecampagnes allemaal hetzelfde beeld laten zien. Als je sport, ben je afgetraind. Heb je maat 36, en het liefst ook nog met een wasbordje. Kan je gemakkelijk rondrennen in tights met een sporttopje, zonder echt goede sport bh en zonder shirt eroverheen.

Maar ik weet ook dat een gemiddeld vrouwenlichaam zo niet werkt. Dat je bil soms niet in een sportbroek past. Dat je je buik juist lekker stevig in een hoge broek wil insnoeren. Dat je bovenbenen alle kanten op wiebelen als de stof van je tight niet stevig genoeg is. Dat je met jouw cupmaat echt niet hoeft te proberen om zo’n lullig Nike “sport bh’tje” te dragen tijdens het hardlopen, omdat het enige waar je dan mee bezig bent je borsten vasthouden is.

Je kan aan iemands lichaam niet zien of diegene gezond is. Ja, het kan dat jij één van de weinigen bent die er inderdaad na het trainen voor een hardlooprace uitziet zoals bovengenoemde sportmodellen. Maar aannemelijker is dat je lichaam niet per se compleet veranderd – van buiten. Dat je, zelfs als een (halve) marathon kan rennen, nog steeds jiggly dijen hebt, ronde borsten en een zachte buik. En dat is helemaal niet erg <3

Daarom wilde ik het ook hebben over #IHaveARunnersBody, gestart door @mileposts, in dit bericht:

It has taken me many years and many runs to realize that it’s not clothing that makes the girl. It’s not the speed at which she runs. It’s not how little or how much body fat she has. It’s not the Garmin she wears or the running shoes she buys. What makes the girl a runner are the thoughts inside her. Does she think she is a runner? Well then she is.

You are what you want to be. If you want to be a runner you are. If you want to look like a runner and are a runner, well then you are what a runner looks like.

Ik kwam deze tag gisteren tegen op Instagram, en werd er he-le-maal blij van. Allemaal vrouwen, jong, oud, die zonder gene laten zien hoe hun lichaam eruit ziet als hardloper. Ik ren, and I love my body.

https://www.instagram.com/p/BDavjF_BD01/?taken-by=mlhollyfield

 

 

When I look at this #IHaveARunnersBody picture from @capitalrunnergirl all I see is a beautiful woman doing something she loves. What do you see? ❤ Read her sentiments below: One time, someone introduced me to her mother by telling her I run a lot of marathons. She then introduced herself to another woman who had joined the conversation and the woman I'd just met said to her, "Oh, now YOU look like a runner. You have a runners body." It felt really hurtful to be compared like that by a woman to another woman, and it was the first time I felt like I had no right to be doing what I love because I didn't "look the part." It was ironically shortly before I ran the 2015 Virginia Wine Country Half-Marathon and, when I saw this photo of my finish, all I could see was the cellulite on my legs that no amount of weekly mileage could erase. I've kept it hidden away until now because all I can see are my flaws. After seeing @mileposts's new #IHaveaRunnersbody hashtag, I think it's time to resurrect this photo and appreciate it for what it is. This particular race was hard for me, yet I prevailed. I may not have a "runners body" to some people but I sure as hell have a runners heart and I'm the one in charge of this vehicle. Everyone can be a runner with a runners body because we are the ones in charge of our own success in getting out the door each and every single time when it is easier to sit around. That takes heart and strength and determination. That is what matters most, not what you look like. #irunthisbody

A post shared by Dorothy Beal • I Run This Body (@mileposts) on

 

Zien we van jou binnenkort ook een #IHaveARunnersBody post terug?

———
Squad Out.peace