Zoals je hebt kunnen lezen mochten Jahmilla en ik tijdens de Zandvoort Circuit Run wat nieuwe gear van Odlo uittesten. Hoewel niet alles helemaal aan onze eisen voldeed (de tight was van wat dunne stof en miste een trekkoordje in de taille, en de sport bh bood echt niet genoeg support voor onze voorgevels), vonden we het jasje wat we kregen echt awesome. Het heeft alles wat ik in een hardloopjasje zoek: wat dat precies is? Read on, please.

IMG_2686

De stof

Allereerst een van de belangrijkste criteria waarop ik een hardloopjasje beoordeel: de stof. Is het van die zweterige synthetische troep waardoor het voelt alsof je net zo goed in een vuilniszak had kunnen lopen? Of is het wel dun, maar weer zo nietszeggend dat het je én niet warm houdt, én geen regen buiten houdt? Dit Odlo Whirl jasje heeft de perfecte middenweg. De stof is zo dun dat het qua zwaarte bijna aan een plastic zakje doet denken. Toch is het jasje helemaal niet zweterig (ook dankzij de strategisch geplaatste ventilatiegaatjes).

odlo whirl jacket

Tijdens de Circuit Run begon het te regenen terwijl we in het startvak stonden, en toch hadden we het met dit jasje + bijbehorend shirtje er onder niet koud. En bleven we ook nog droog, zonder zweterig te worden. Druppels bleven mooi op de stof liggen. Beter kan niet, wat mij betreft. Let wel: we hebben het jasje niet getest in een echte regenstorm: maar daarvoor zou ik sowieso niet zo’n dun en licht jasje als dit kiezen.

De pasvorm

Ik ben 1.83 en heb nogal vaak het probleem dat jasjes bijvoorbeeld qua taillemaat goed zitten, maar dat de mouwen dan veel en veel te kort zijn. En knellende of trekkende jasjes zijn echt niet te verdragen zo irritant tijdens het lopen. Dit jasje heb ik daarom dan ook een maat groter genomen (maat L), waardoor het voor mij echt heerlijk zit. Het is lang genoeg om echt tot mijn billen te vallen en aan de onderkant zit ‘ie wijd genoeg om tijdens het rennen niet omhoog te kruipen naar mijn navel. De mouwen zijn ruim voldoende qua lengte en ook bij mijn borsten trekt het jasje niet.

IMG_2677

De capuchon staat nogal stom – vind ik van alle aansluitende “sportjasjes capuchons” trouwens – maar doet z’n werk wel. Door de rekbare band aan de voorkant knelt ‘ie niet af, maar blijft wel goed zitten. Aangezien het bij mij niet uitmaakt of mijn haar nat wordt gebruik ik de capuchons van hardloopjasjes trouwens vooral om mijn nek warm te houden 😉

odlo whirl jacket

Extra snufjes

Ok, so far so good, wat kan het jasje nog meer? Ten eerste ben ik blij met de air vents langs de bies aan de voorkant, en met het best wel diepe zakje aan de rechterkant. Ook de elastieken band achterop en bij de capuchon zijn fijn en nuttig voor hoe het jasje zit.

odlo whirl jacket

Maar het leukste snufje vind ik hoe goed je Odlo Whirl jasje kan opvouwen! Ik heb wel meer jasjes die dat kunnen, maar dan loop je alsnog met zo’n stom balletje stof in je hand tijdens je run (en ik kan er niet tegen om iets vast te hebben tijdens het rennen). Odlo heeft daar een oplossing voor gevonden. Aan de onderkant van één mouw zit een koordje met een haakje, zo’n haakje dat ook aan je bikinisluiting zit. Onder je oksel aan dezelfde kant zit ook zo’n haakje. Rol het jasje op, trek het door de mouw met de haakjes, en je kan ‘m dragen als een buideltasje: super relaxed! Het weegt niks, zit makkelijk, en je hoeft ‘m niet meer vast te houden. Ideaal. Uitvogelen hoe het ook alweer moest was even een gedoetje de eerste keer, dit filmpje helpt.

odlo whirl jacket

The final verdict

Het Odlo Whirl jasje is misschien wel het chillste (lente/zomer) hardloopjasje dat ik heb. Buiten alle bovenstaande specs vind ik de kleur supermooi (pastel lila/wit/grijs is echt mijn favoriet), en de glimmende bies op de voor- en achterkant ook. Ook voor andere sporten is het een relaxed jasje – en zelfs om gewoon in de zomer in je tas te gooien als je ergens heen gaat.

odlo whirl jacket

Als ik dan toch iets negatiefs moet bedenken, is het dat de stof vrij kwetsbaar is. Omdat de stof zo dun is (bijna papier-achtig), krijg je snel haaltjes. Ik heb nu al een klein plekje waar het jasje tussen mijn rits gezeten heeft; Jahmilla liep tijdens de Circuit Run te dicht langs een hek en had meteen een gaatje erin.

Het Odlo Whirl Jasje is te koop voor € 150,00.

———
Squad Out.
peace