Dat onderbuik gevoel wat je hebt – je kan het niet echt uitleggen, het is niet tastbaar, maar je voelt het gewoon. Een soort radar die ergens in je lichaam verstopt zit. Of iets nou goed of fout zit, je weet het gewoon. Ook al heeft je verstand dat misschien nog niet opgemerkt.

Wat zegt je lichaam

Ik neem beslissingen in mijn leven altijd op gevoel. Voelt het goed? Dan ga ik er ook echt met de volle 100 procent voor. Maar als iets in mijn lichaam zegt dat ik het niet moet doen, dan luister ik daar meteen naar. Ken je dat? Ik denk dat vrouwen dit heel goed kunnen herkennen. Wat zegt je hoofd? Wat zegt je hart? Urenlang denken en beredeneren, naar wat moet ik luisteren?

0LYU0IL7C0

Beslissingen

Afgelopen week besefte ik me ineens dat ik niet met plezier naar mijn nieuwe baan ging. Huh? Maar hoe dan? Ik vond het toch zo leuk? En mijn collega’s waren aardig? De lunch was heerlijk elke dag, ik genoot van het ‘9 to 5’ leven Maar iets klopte gewoon niet. Eerst schuif je het dan van je af, met smoesjes en goedhoudertjes. Zo van, ‘Oh ik moet nog even wennen’, de ‘ik geef het nog een weekje’. Maar hoe langer ik met dit gevoel zat hoe sterker het werd. Ik begon zelfs met mezelf te praten: op mezelf in te praten dat ik niet zo makkelijk op moest geven. Maar dan dacht ik erover na dat dit de eerste baan is waarbij ik met tegenzin mijn werk deed. En stiekem heel blij was met een koffiepauze, of eigenlijk met alles wat niet werkgerelateerd was. En dat is totally not me, ik hou ervan om te werken (yeah I know, je zal wel denken dat ik gek ben) en ik ga daar echt niet om liegen. Werkdagen van 10+ uur maakten mij vaak super happy.

Met je hoofd of hart denken

Dus helemaal in deze periode dat zo veel mensen werkloos zijn, werd mij aangeraden om eerst te wachten tot ik iets anders gevonden had. Maar hoe kan een mens zoiets volhouden? Dan word je toch langzaamaan gek? Ik kon al niet slapen de dag voordat ik weer naar kantoor moest. Dan duren de uren echt intens lang. En met dat onderbuik gevoel heb ik dus ontslag genomen. Waarom? Iets zei gewoon dat ik dat moest doen.

En achteraf, een dag later, ben ik heel blij met mijn keuze om op mijn gevoel te vertrouwen.

282H

Situaties waarin je zeker op je gevoel moet vertrouwen:

  • keuzes maken op professioneel gebied
  • in relaties/vrienschappen
  • tijdens het sporten
  • in het verkeer en op straat

 

Hierbij is afgaan op je gevoel vaak het beste, het heeft mij gelukkig niet vaak bedrogen. Heb jij ook zo een situatie meegemaakt dat je blind vertrouwde op je gevoel?

———
Squad Out.
peace