Ring, ring, ring, 09:00 en mijn wekker ging. Het was donderdag 12 Mei en Anneloes en ik gingen samen naar Antwerpen toe; ik had hier echt heel veel zin in lief dagboek!

IMG_6100[1]

Nee grapje! ik ga je echt niet vervelen met een  vet saai blog verhaal over wat we elke minuut van onze trip gedaan hebben. Wel wil ik jullie even vertellen over onze girlcrush op Christina Hammer, onze nieuwe liefde voor boxen en hoe leuk we Antwerpen vonden.

‘Move your body not your boobs’

De uitnodiging van Anita Active om te trainen met viervoudig wereldkampioene Christina Hammer sloegen wij natuurlijk niet af. Tough als wij zijn, zagen wij hier de uitdaging wel in.

In een industrie gebied ergens in Antwerpen was de boxing academy. De geur van de gym, de boksballen, en de hele sfeer deden mij weer meteen terugdenken aan mijn kickbox lessen. En ik kreeg meteen zin om te knallen.

IMG_3087_edited

Anita Active had een leuke box-outfit voor ons: een hoge tight die goed op z’n plek bleef zitten, heerlijke zittende bh die goed van pas kwam bij hun top met logo: ‘move your body not your boobs’. Hoe belangrijk het toch is om een goeie sport bh te hebben begrijpen ze bij Anita Active-wear zeker!

En jawel, Christina (even snel tussendoor! deze tough woman is onze leeftijd) zou ons een middagje vermaken. Warming up, boksen tegen de boksbal, en natuurlijk boxen tegen ‘Lady Hammer’ herself. Wat een feest! Ik weet niet of jullie wel eens een bokslesje gevolgd hebben. Maar ik en Anneloes hebben het zo naar ons zin gehad, dat wij terug in Amsterdam maar even ergens een proeflesje gaan volgen. Tips zijn zeker welkom!

IMG_3169_edited
Hard tegen hard, of course I won

Lesbihonest

Oh-kee, zonder grappen en dollen. Toen we onderweg naar Antwerpen waren hadden Anneloes en ik het over hoe jammer het is als je soms ergens op straat loopt of ergens binnen loopt, en dat je dan door vrouwen eerst helemaal gescand wordt van top tot teen. En dan de ‘evil looks’ krijgt. Waar wij denk allemaal groot mee zijn geworden zijn de Spice Girls, en wat leerden zij ons? GIRLPOWER!
Wat is er in de tussentijd gebeurd dat wij elkaar de hele tijd bitchy faces moeten geven, of al from the start elkaar haten? I just don’t get it. Ik heb je vriend niet gedaan, je familie niet uitgescholden, je baan niet ingepikt. So why the att-iii-ttuudee?

En toen was daar Christina Hammer, een prachtig lange brunette uit Duitsland, geen bitchy blikken maar een ‘down to earth’ woman die vriendelijk met iedereen op de foto ging zonder moeilijk te doen (Ahum Justin Bieber ‘screw you’). De training gaf zij met zoveel plezier dat wij er meteen energie van kregen. Vervolgens daagde ze ons allemaal uit om 2 minuten tegen haar te boksen, om achteraf nog gezellig een praatje te maken met iedereen die vragen voor haar had. Hoe amazed wij waren van de hele dag en van haar, liepen wij girlcrushed weg uit de gym en toch maar overtuigd hoe enorm sexy het is to be ‘tough’ inside en outside.

Christina Hammer
B E A utifullllll

Air – Bier & Frieten

Dichtbij het centrum van Antwerpen hadden we een Airbnb gehuurd, op loopafstand van Ellis Burgers. En nu hebben we echt geen dealtje gesloten met de mensen van Ellis. Maar guys die vega burger die ze daar op het menu hebben staan. Een rode paprika soja-patty, met rucola, bladspinazie en limoenmayonaise  (Anneloes ik weet niet meer hoe die heet Red.: de Crazy Red Veggie!) is echt watertandend lekker! In Amsterdam zit er ook eentje dus als je toevallig in de buurt bent, ga die zeker proberen. Want de disappointment die je vaak krijgt als je toch een vega burger besteld is groot Natuurlijk hadden we er frietjes met home-made mayonaise en onion rings bij. Gosh, dat mocht ook wel na al die calorieën verbrand te hebben. Dit alles natuurlijk weggespoeld met wat Vedett, Leffe Blond en nog wat andere lekkere Belgische biertjes waar ik de naam niet meer van weet. Het werd dan ook een gezellige zomeravond daar in Antwerpen.

IMG_6171[1]
Selfies in Antwerpen
IMG_6193[1]
@ Bier Central, meer dan 300! verschillende biertjes

Tough Squad did Antwerp

Nog even snel wat tips voor als je toevallig een keer in Antwerpen bent:

Cargo zomerbar
Groene oase in de stad, vakantiegevoel krijg je hier meteen. Op deze mooie locatie kan je heerlijk eten en drinken en bijkomen van bijvoorbeeld een dagje shoppen. Probeer hun ambachtelijk hoeve-ijs, smaak rozemarijn & honing, of maldonzout & olijfolie eens!

IMG_6102[1]
Eten & drank is all I really need
IMG_6111[1]
Heerlijk in het zonnetje bij Cargo

Esco*bar
Een ontbijt en lunch spot, met een prachtig ingerichte binnentuin. Goeie koffie, mooie aankleding en vriendelijke bediening. Zelf je ontbijt samen stellen is echt een aanrader!

Heerlijk ontbijt met koffie en eitjes!

Al met al hebben wij echt een ultiem heerlijke road trip naar Antwerpen gehad: een keiharde workout, een inspirerende sportvrouw die de naam Tough Squad eer aan doet, heerlijk eten en (veel) heerlijke biertjes, en een lekker bed. Wat wil een vrouw nog meer?

———
Squad Out.peace