Wij zijn altijd on the lookout voor nieuwe sportmerken; want ja, naast Nike en adidas bestaan er nog meer merken die goede, functionele sportkleding maken. Eén daarvan is het Zweedse merk Röhnisch.

Röhnisch creates sportswear for women, by women. We design and develop trendy, colorful, and functional sportswear. By clearly focusing on women, we never have to compromise on design, quality or fit. Röhnisch is a Swedish family business with roots in a world of sports and gymnastics and is today run by the family’s third generation. We can be found in 20 countries and offer different categories such as training, running, yoga, golf, swimwear, and coats.

Wij wilden de proef op de som nemen en testten twee setjes van Röhnisch: Anneloes de Glory tights, Gina topje en het Livy clear jasje, en Jahmilla de Lizz tights, de Genna top en het Elvi jasje.

tough squad röhnisch

Anneloes

Ik was heel excited om dit setje te testen! Officieel is mijn broek van de Training collectie, en niet speciaal voor hardlopen. Wellicht dat ‘ie daarom van een meer katoen-achtige stof is dan de lycra broek van Jahmilla. Het topje heeft mooie details met een rechte band achterop in het midden en mesh accenten, en het jasje is gewoon heel erg cool: een doorzichtig jasje? I like it.

tough squad röhnisch

Het jasje is sowieso het leukste item dat ik getest heb. Het valt lekker op door het mooie ontwerp zonder te flashy te zijn, het is zo licht dat je ‘m niet voelt zitten, en is mooi gemaakt. De mesh inzet achterop en het elastiek onderaan zorgen voor een interessant kledingstuk met een flattering pasvorm. Wel is het jasje toch gemaakt van een beetje een zweterig stofje, en kruipt ‘ie bij mij omhoog tijdens het rennen (hello taille). Door de dunne stof kun je ‘m wel heel makkelijk opvouwen en wegstoppen.

De top vind ik heel erg mooi qua ontwerp, maar in de praktijk valt dat ontwerp een beetje weg omdat je er -jawel- toch echt een sport bh onder aan moet. En dan is opeens dat design niet meer zo simplistisch, en vallen de mooie spaghetti bandjes weg doordat je er brede banden van een bh onder hebt. Werkt misschien alleen als je er met een kleine cup een klein bh’tje onder kan doen? Zeker met hardlopen kan ik niet zonder goede bh, met een yogalesje kan ik met deze top wel wegkomen met een subtiele sport bh.

IMG_3252_edited

Ten slotte de tights. De broek zit mooi hoog in de taille, wat altijd een mega pluspunt is voor mij (en broeken zijn met mijn 1.83 niet altijd hoog genoeg)! De broek heet ‘flattering’, maar daar merk ik toch niet zo heel veel van. De stof is vrij dun en ik heb daardoor niet het gevoel dat mijn jiggly thighs goed stevig ingepakt zitten. Ook is de broek zo ontzettend rekbaar dat ‘ie blijft afzakken, hoe strak ik het touwtje ook trek in mijn taille. Voor mij meer een yoga/krachttraining tight dan een waarin je vigorously beweegt.

tough squad röhnisch

Al met al weet ik het niet zo goed met deze kleding. Ja, de ontwerpen zijn mooi. Ik hou van het simplistische Scandinavische. Maar is er wel echt nagedacht over hoe je beweegt in deze kleren, over de pasvorm, hoe het staat met bijv. ondergoed eronder? Als ik het vergelijk met Jahmilla’s outfitje heeft Röhnisch een heel brede collectie met verschillende stoffen en pasvormen, dus ik denk niet dat de items die ik getest heb per se exemplarisch zijn voor de hele collectie.

Jahmilla

IMG_3281_edited

De collectie van Röhnisch staat vol met mooie hardloop-, golf-, yoga- en strandkleding. Ze begrijpen heel goed wat het vrouwelijke oog wil. Ik heb toen voor dit setje gekozen, van een tight, longsleeve en jasje. En een pluspunt, ze hebben grote maten! Go Röhnisch!

Mijn Elvi jasje is regen- en windproof, en dat voel je ook. Het is ook echt als een gewoon regenjasje te dragen, en niet alleen maar tijdens het sporten. De stof voel iets zwaarder aan en ademt dan ook minder. In het jasje zit een stretch en het elastisch smokwerk aan de achterkant zorgt ervoor dat het vrouwelijk valt. Ook valt het jasje iets over mijn billen, en kruipt niet omhoog tijdens het rennen. Bij de polsen kan je het jasje ook nog wat smaller maken zodat er daar tijdens het rennen geen wind naar binnen kruipt. En curvy ladies: het jasje gaat tot 3XL!!

IMG_3217_edited_edited

De Genna top met lange mouwen zit echt heerlijk, geen naden die je voelt zitten en heel belangrijk met deze mintgroene kleur: geen zweetplekken. De top ademt dan ook, en er zit een goeie stretch in. De mintgroene kleur vind ik zelf helemaal geweldig maar hij is ook beschikbaar in het geel, lichtblauw en roze. Zo val je een keer op tijdens je workout-out zonder neon kleuren te moeten dragen. Ook deze top kan je vinden tot 3xL!

IMG_3267_edited

Toen ik de shaping Lizz tight op de foto zag was in meteen al verliefd. Het hele ontwerp en de print, en SHAPING! hij heeft dan ook een langer bovengedeelte dan de normale tights. Eenmaal aan was ik verkocht, deze tight zit zo lekker dat ik hem het liefste de hele dag aan wil hebben. Voor alle ‘ik doe booschappen in mijn tight’, ‘ik haal mijn kinderen op van de creche in mijn tight’ en de ‘ik sport nooit maar draag wel mijn tight’ vrouwen. Dit is echt een aanrader!

Het shaping gedeelte doet z’n werk bij mij. Mijn benen lijken optisch ook langer. En ook deze tight gaat tot 3XL. Wat wel apart is aan deze tight is dat er een vakje net boven de billen zit om bijvoorbeeld je sleutels in te doen, alleen is er geen rits. Wat dus betekent dat ik tijdens het rennen alleen bezig was met het feit dat mijn sleutel er elk moment uit kon vallen. En er zit een koortje aan de voorkant waarbij de de tight aangetrokken kan worden: deze is echt uit één lang stuk, en mijn tip is om deze door te knippen en er 2 losse touwtjes van te maken zodat je een strikje kan maken.

Ik kan zeggen dat ik meer dan tevreden ben met het Röhnisch setje. De comfort van alles, en het ziet er gelijk ook goed uit. Mooie kleuren, vette printen. En natuurlijk vind ik Röhnisch geweldig omdat ze tot maat 3XL gaan, had ik dat al verteld?!

———
Squad Out.
peace