Tussen Kerst en de zomer is er ergens een periode waarin je jezelf moet voorbereiden op de zonnige dagen die eraan gaan komen. “Ben jij al summer ready?”, “Is je lichaam al bikini proof?”, lees en hoor ik overal. Vooral van die ‘grappig’ bedoelde foto’s van kindjes die nog  niet klaar zijn voor de zomer. En of je dus wel klaar bent voor de jurkjes, rokjes en bikini’s die weer uit de kast gehaald mogen worden. Want oh oh oh stel je voor dat je met dat lichaam zulke kleren durft te dragen!

Bitch please!

66271864

Wat een onzin vind ik dat! Hoezo moet ik afgetraind zijn om me te mogen te vertonen in een jurkje, rokje of in een bikini? Als straks de tempratuur het toelaat om weer naar buiten te gaan in iets anders dan mijn oversized sweater ga ik dat zeker doen. Vaak heb ik me geschaamd om in een jurkje te lopen, om wat andere mensen zouden zeggen of denken. Mijn flappy bovenarmen of m’n bovenbenen die ik te dik vond en mij heel erg onzeker maakten. Als iemand me dan te lang aanstaarde wist ik zeker dat ze het over me hadden. En dat ze vonden dat ik niet in een jurkje moest lopen. Zo zonde vind ik het als ik daarover nadenk. Wat een tijd ik daaraan heb verspild, om de mening van andere mensen.

Ik zou echt tegen iedere jonge vrouw willen zeggen dat ze er zeker mag zijn in een jurkje. En laat niemand je vertellen dat je geen jurkje aan moet doen omdat je een maatje meer hebt, of juist te weinig ‘vrouwelijke vormen’ hebt, of niet ‘summer ready’ bent.

tumblr_niolv97hAH1rn2dmao1_1280

Kijk ik snap dat jij die dit nu leest ook wel eens denkt van ja, jij hebt makkelijk praten. Maar geef jezelf ook gewoon eens een compliment als je in het pashokje staat en naar jezelf kijkt in dat zomerjurkje. Je hoeft niet afgetraind te zijn om in een strapless jurkje te lopen of in een bikini te zwemmen. Er is geen guide die zegt dat jij dat niet mag. Dus doe het dan ook gewoon!!

four-months-until-summer-time-to-start-getting-that-beach-body
Time to start loving your body!
large
Really?! Een kind gebruiken voor dit soort onzin?

Te dik?!

Ik kan al helemaal blij worden als het zomer wordt en er eindelijk weer gezwommen mag worden. Naar het strand gaan tijdens een vakantie is echt mijn favoriete bezigheid. Het liefste lig ik er al van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. En elke dag een andere bikini aan. Dus als de beachwear weer in de winkel ligt ga ik altijd meteen opzoek naar een paar nieuwe setjes voor mijn collectie. Van bikini shoppen krijg je toch al helemaal het vakantie gevoel? Al die kleurtjes en mooie printjes. Maar als ik dan ook tijdens het passen van mijn bikini alleen maar jonge meisjes hoor zeggen dat ze veels te dik zijn voor een bikini en dat ze zeker nog heel veel moeten afvallen voor dat ze in een bikini durven lopen breekt echt mijn hart. Bitch please! Wie heeft hun deze leugens verteld?

De bikini body test:

BikiniBody

Ik hoop dat deze test je ook heeft laten zien dat ook jij een bikini body hebt. Dus luister niet naar wat mensen zeggen, denk niet teveel na over dingen en geniet deze zomer! Lees voor extra positiviteit ook onze Training Tuesday; positief denken

———
Squad Out.
peace