Amelia Gapin is de eerste transvrouw ooit die op de cover van Women’s Running Magazine staat. Niet alleen is zij het nieuwe covermodel van de maand juli, the body issue, maar ook is ze de mede-oprichtster van My Trans Health, een startup die transgenders helpt aan goede gezondheidszorg.

sub-buzz-12539-1465840143-2

 

Amelia is een 33-jarige software programmeur uit New Jersey, is een marathon loopster, een echtgenoot, moeder van 3 katten en een zelfverklaarde bagel snob. Ze begon 8,5 jaar geleden met hardlopen om weer in shape te komen. Het hardlopen was er altijd voor haar, vertelt ze in het interview, ook tijdens haar transitie in 2012.

‘Running is the only time I can clear my head and escape from the world. And let’s not forget being able to enjoy more of the three B’s—beers, burgers and burritos!’

We totally feel you Amelia!

sub-buzz-26431-1465836833-1

Met 8 marathons op haar naam is Amelia op dit moment aan het trainen voor de Chicago Marathon die in Oktober plaats vind en de RunDisney Dopey Challenge in januari.

“While I don’t wish to be anyone’s role model, I do hope that I can, at least in some small part, show others that being trans doesn’t have to stop you from doing the things you want to do or being what you want to be.”

Amelia is voor ons in ieder geval een rolmodel, en we weten zeker dat zij meer mensen zal inspireren. Op haar eigen site kun je meer over Amelia Gapin lezen!

———
Squad Out.
peace