Wakker worden en je voelen als queen Bey is niet iets realistisch. Zelfs Beyonce voelt zich vast wel eens niet de queen. En dat is helemaal niet erg. Want het idee dat we moeten voldoen aan een bepaald schoonheidsideaal is iets waar we allemaal bewust en onbewust mee bezig zijn, helaas. Nu kan het schoonheidsideaal voor iedereen heel verschillend zijn. Maar wat is er nou mooier dan je eigen lichaam accepteren en de dingen die jij minder mooi vind aan jezelf leert waarderen?

Body positivity

“De ‘Body Positivity Movement’ is een feministische beweging die er voor vecht dat vrouwen en als vrouw-identificerende mensen een meer vergevende en positieve houding innemen ten opzichte van hun lichaam, met als doel om hun algemene gezondheid en welzijn te verbeteren”

Wat dus betekent dat het niet uitmaakt hoe we eruit zien, wij vrouwen moeten leren van ons lichaam te houden zonder het bijvoorbeeld te vergelijken met (Instagram) modellen of vriendinnen. We moeten ons juist goed gaan voelen in ons eigen vel, en daardoor blijer zijn als we naar onszelf kijken. Een movement dus voor alle shapes and sizes. Het gaat om gezond bezig te zijn met je lichaam en geest, positiever zijn en een betere leefstijl voor jezelf te hanteren.

Inspirerende illustraties

Deze week wil ik heel graag met jullie wat illustrators delen die je kunnen inspireren positief naar jezelf te kijken. Want alle lichaamtypes zijn oke, en daardoor ook meteen prachtig. Juist dat we niet allemaal hetzelfde eruit zien maakt ons uniek en prachtig!

Wat de media ons laat zien is dat er een bepaald type van schoonheid bestaat. Body-positive illustraties laten zien dat juist verschillende vrouwen mooi, sexy en slim kunnen zijn. Wat het fijn maakt om naar te kijken is dat het zo herkenbaar is. Het stelt mij in ieder geval ook in staat om ook gelukkiger naar mijn eigen lichaam te kijken. Ik denk dat jij na het zien van een paar van de illustraties ook zeker een boost krijgt om dat te doen.

Rude42 (origineel van Tumblr, site bestaat niet meer)

Really quick comic i drew illustrating double standards when it comes to big women.

It really sucks that for us to be considered “beautiful” we need to be overly feminine, dressed in expensive plus sized fashionable clothes and shoes, have our hair and makeup done, not to mention any normal body things like acne, body hair, sweat, etc. are seen as extra gross when they’re on a fat woman. This one goes out to all the fat girls that don’t have the time, money, energy, or willpower to get dressed up in cute fitted clothing, makeup, and curled hair on a daily basis.

tumblr_nkhzi7Arbx1tjffcjo1_1280

Gemma Flack

Fierce and vulnerable babes rule my world. My art is unapologetically for girls and i aim to support all women in my work.

I love drawing, singing & making music, being inspired by girls, body positivity, intersectional feminism, zines & zine culture, street & diy fashion, living ethically, living cute, queer culture, girls taking selfies in their bedrooms, women making music, women making art, women taking over the world.

tumblr_n239p73psI1qbz0tno6_1280

MightyHealthyQuest

Never tell yourself you’re too old to make it.

Never tell yourself you missed your chance.

Never tell yourself that you aren’t good enough.

You can do it. Whatever it is.

de4a02d5151254ebe50437de35e62ccb

Rachele Cateyes

Body positive and pro-intersectional feminist artist, writer, vegan and activist from Portland, Oregon. Her bold, in color and words, artwork and photos reclaim fatphobic words and encourage radical activism. From belly love to opposing the good fatty trope.

body positivity

Ik hoop dat deze illustrators je hebben gemotiveerd voor vandaag, en zoals Mr. RuPaul himself zou zeggen:

“If you can’t love yourself how the hell you gonna love somebody else? Can I get an amen?”

———
Squad Out.
peace

PS: Header foto van Super Strength Health