Netflix heeft weer een nieuwe serie in de planning: G.L.O.W. De serie komt van de hand van Orange is the New Black bedenker Jenji Kohan en zal draaien om vrouwelijk wrestling team in Amerika in de jaren 80. G.L.O.W. – wat staat voor Gorgeous Ladies of Wrestling – was in de late jaren 80 al een serie geinspireerd op Jackie Stallone’s vrouwen gym Barbarella’s. Behalve de seizoenen op TV heeft de serie toen ook nog wat live shows gehad. Geniet even van de “Opening Rap” van aflevering 100:

De originele serie zat bomvol met jaren 80 stereotyperingen van vrouwen in het worstelen, gemixt met een soort comic book heldinnen factor en een flinke dosis knulligheid. De vrouwen zagen er over the top uit en hun persoonlijkheden waren compleet rond hun (niet per se praktische) worstelpakjes gecreëerd. Spike droeg spikes, Little Fiji zag eruit als een Hawaiiaanse hula danseres, Little Egypt droeg een gouden slang om haar arm, enzovoort.

Deze nieuwe G.L.O.W. revival zal meer op de drama-comedy tour gaan. Geïnspireerd op de echte verhalen achter de vrouwen uit G.L.O.W., volgt de serie een actrice in Los Angeles die als laatste strohalm de kans grijpt om in een wekelijkse serie over worstelaars te spelen. De serie wordt aangekondigd als “big hair and body slams.”

Voorlopig is er nog vrijwel niets bekend over de serie; geen première-datum, geen casting, geen filmdatum. Het enige dat we weten is dat Netflix 10 afleveringen besteld heeft. En dat naast Jenji Kohan ook Liz Flahive (Homeland) en Carly Mensch (Nurse Jackie) bij de productie betrokken zijn. We moeten dus nog even geduldig wachten. Heb je in de tussentijd al zin in een inkijkje in de wereld van glam-wrestling? In 2011 is er een documentaire over de originele G.L.O.W. groep gemaakt. De film, GLOW: The Story of the Gorgeous Ladies of Wrestling, maakt duidelijk dat de scheidslijn tussen realiteit en acteren niet zo groot was. Je kan ‘m hier op YouTube bekijken, voor alle officiële streams moet je een Amerikaanse proxy hebben.

Wij zijn benieuwd naar hoe G.L.O.W. eruit gaat zien: dit onderwerp kan of heel cool, of héél kitsch uitpakken… Allebei leuk om naar te kijken 😉 In elk geval zal er met deze drie vrouwen aan het hoofd ongetwijfeld een hele bak met tough ladies in de serie zitten. Met hopelijk wat meer realisme in de plaats van de overdreven stereotype personages in het origineel. Hey, we’ve come a long way since the 80ies!

———
Squad Out.
peace