Hey, to bust a move hoef je vandaag je woonkamer helemaal niet uit. Zou ik ook niet doen trouwens, met dit smerige weer. We hebben namelijk vijf semi-serieuze dans workouts voor je die je zo van YouTube kunt volgen. Je hoeft niet naar de club, je hoeft niet naar een dansstudio, je hoeft alleen maar in een chille sportoutfit achter je TV of computer te gaan staan. Simple as that. En misschien waan je je dan even op zaterdagavond in plaats van op deze druilerige dinsdagmiddag 😉

1. De Beyoncé routine Pt. I

Queen B heeft inmiddels heel wat andere nummers en clips uitgebracht, en als er iets duidelijk is is het dat ze als een mofo kan dansen. Waarom werk je je dus niet even in het zweet op een van haar dans routines? Choreograaf Frank Gatson, Jr. helpt je er stap voor stap bij. Kijk ook het eerste en tweede deel van de uitleg om de hele routine te leren.

2. De Beyoncé routine Pt. II

Alsof je teveel Beyoncé kan hebben in je leven? Je hebt vast nog vijf minuten over om achter de vorige workout deze uitleg van de Run the World routine te plakken:

3. Reggae Dancehall workout

Reggae. Dancehall. Veel humor. What’s not to love? Na 22 minuten zweten op deze tunes geloof je misschien (voor heel even) dat het toch echt zomer is.

4. De semi-classic aerobics

Wat is ook alweer het voordeel van in je woonkamer sporten? Oh ja, dat niemand je ziet. Geen excuus dus om niet even (letterlijk en figuurlijk) stuk te gaan op deze tien jaar oude aerobics les. 1 uur, 17 minuten en 39 seconden aan overdreven slanke early-2000s blanke vrouwen in beenwarmers en leotards die enthousiast door je scherm huppelen. Throwbacks naar de BBB-lessen in de sportschool van vroeger. Stiekem best wel leuk – maar we vergeven het je als je dit geen uur kan aanzien.

5. De dance party workout

Dat deze PopSugar les gegeven wordt door een langharige man met pet op, in pijn-aan-je-ogen leggings en met Dr. Martens aan (geweldige dansschoenen?) vergeten we maar even. Je wordt er in elk geval wel vrolijk van.

 ———
Squad Out.
peace