Vanaf deze maand opent Tough Squad iedere maand met een editorial, vooruitkijkend naar de artikelen die eraan zullen komen en het overkoepelende thema van de komende weken. Deze maand zijn we een weekje later, vanwege onze vakantie van vorige week (mét veel ontspanning, helaas zónder zomeravonden in bikini op het strand).

De zomer is voor mij een periode van kleur. Je huid wordt donkerder, met onbedoelde lichte vlekken daar waar je badpak met cut-outs, je horloge of ring de zon niet toeliet. Je draagt andere kleuren dan in de herfst, winter of lente. De lucht verandert constant van kleur, schijnbaar meer dan in andere seizoenen. ‘s Ochtends diepblauw, oranje, dan helderblauw (zonder wolken, thank you very much) met een hardgele zon. ‘s Avonds word je omgeven door roze, paars, rood en al wat nog meer bij die ene mooie zonsondergang te zien is. En ja, goed, in Nederland is de kleur van de zomer ook wel eens grijs.

Kleuren kunnen, expres of per ongeluk, je bewustzijn beïnvloeden. Klopt het dat je energiek wordt van een rode of gele ruimte, en rustig van een blauwe? Associeer je kleuren net als geuren of smaak met een sterke herinnering of plaats? Wat doet het dragen van bepaalde kleuren met je?

In augustus bekijken we de wereld dan ook vanuit het thema Kleuren. Daarbij kunnen we natuurlijk niet om de Olympische kleuren heen: rood, geel, blauw, groen en zwart. Hoewel we Tough Squad niet de plaats vinden om je van alle Olympische actualiteiten op de hoogte te houden – daar zijn immers al genoeg sites voor, waaronder trouwens het handige overzicht van Google – willen we wel een laag dieper kijken. Wat betekent het bijvoorbeeld als je niet onder je eigen vlag, maar onder die van de Olympische ringen deel moet nemen aan de Spelen? Welke vrouwen blinken uit? En wat betekent sport voor andere meisjes en vrouwen in Rio?

Maar kleur draait ook om kleur bekennen, om voor je mening uitkomen. Om huidskleur. Om de veelkleurigheid van het leven. Verwacht dus ook 10 Tips om sterker in je schoenen te staan, een highlight van de film Half of a Yellow Sun, de fotografie van Angélica Dass, en meer. Ook onze favoriete kleurrijke sport gear komt aan bod – minder diepgaand, maar wel zo leuk om naar te kijken.

Enjoy!

Liefs,
Anneloes

———
Squad Out.