Zomer 2016 is a wrap folks! Wat nu? Is dit het einde van alle leuke festivals en events van het jaar? Hallo zes maanden met alleen maar Netflix ‘n chill? Welnee gek. Met Get the steppin’ helpt Tough Squad jou de komende herst en winter door. Wekelijks maak je kennis met must-go-to’s die misschien iets van de radar af liggen, maar zeker de moeite waard zijn om bij te zijn. FOMO? Of gewoon weer ‘es wat van de wereld zien? Wat jij wil. Wij weten in ieder geval waar je moet en wil zijn. Deze week is de kick-off met Magneet Festival op 9, 10 en 11 september.

Foto’s: Maarten Delobel, Jeroen Stoop, Picatyou

Magneet Festival

Co-creatie is het sleutelwoord. Via de website kun je een eigen creatief idee indienen en daarmee zelf op het festival staan. Resultaat? Er is van alles te zien en te doen. Van bekende headliners tot beginnende artiesten. Van Sef tot jesellef. Magneet is op deze manier één van de weinige festivals die er in slaagt een divers programma samen te stellen, waarvan alle acts de moeite waard zijn.

Zoals wat dan? Wat dacht van je dansen bij Jungle by Night, Beesmunt Soundsystem of Elias Mazian? Tussendoor even op adem komen in de hangmat area met een cocktail, voordat je een theatervoorstelling induikt. Of ga je toch liever aan de slag met een van de mini-workshops?

Magneet vindt plaats op de zandvlakte langs de ring A10 in Amsterdam Oost. Hier heb je uitzicht over de heuvels, en het water. Het festivalterrein zelf staat vol met experimentele bouwwerken en verschillende soorten kunst.

Voor de Amsterdammers onder ons is het extra leuk als je ook nog eens wat andere gezichten wil zien, dan die je al tegenkomt op alle andere foodtruck-, theater-, en muziekfestivals. Alles komt er samen en iedereen is er welkom. Jong, oud, hipsters en hippies, maar eigenlijk vooral muzikanten, kunstenaars, creatievelingen en cultuurliefhebbers. Dat maakt het festival zo eigen vergeleken met alle andere festivals. De vibe is relaxed. ‘Hard gaan’, cool doen, weggekeken worden of juist mensen die je aanstaren is er allemaal niet aan de orde. Klein detail voor de skere mamis en papis: een kaartje kost ook nog es niet duur.

Gaan? Gaan. Voor tickets en meer informatie kijk je hier.

Tough Squad is represent op Magneet. Zie je daar!

———
Squad Out.