ASICS organiseerde dit jaar opnieuw de Beat the Sun race. Teams van over de hele wereld, samengesteld uit professionele sporters en amateurs, moesten sneller rond de Mont Blanc rennen dan dat de zon rond de berg draaide. De uitputtingsstrijd van afgelopen juni is nu ook voor jou mee te beleven via de spectaculaire aftermovie. De film brengt letterlijk en figuurlijk de hoogte- én de dieptepunten van de teams uit Europa, Amerika, Zuidoost-Azië en Afrika in beeld tijdens hun race.

Sneeuw, gietende regen en razende wind: de atleten en de amateurlopers van de acht Beat the Sun teams trotseerden het allemaal. En dat op een parcours van technische trails en zwaar klim- en afdaalwerk. De adrenaline, het kameraadschap en hun bovenmenselijke prestaties op de kliffen van de Mont Blanc zijn vastgelegd.

Dankzij de mix van opnametechnieken kruip je bijna in de huid van Erben Wennemars, Kelsey Landrum, Ryan Hall en de vele andere atleten en amateurlopers. Drones, motorfietsen, paragliders, helikopters en hardlopers filmden de race.

En mocht het je ontgaan zijn: slechts twee van de acht teams hebben de zon verslagen. De zes andere teams waren te laat. Zij wisten de 140.1 km en 9.668 hoogtemeters niet binnen 15 uur, 41 minuten en 35 seconden af te leggen. Erben Wennemars en Chris Berendse streden in Team Europe North: het winnende team, dat de race afmaakte in 51 minuten voor zonsondergang.

Beleef de race alsof je er zelf bij was – ook al bekijk je ‘m op zondagmiddag vanaf je relaxte bank in een warme joggingbroek.

———
Squad Out.