Mijn Hardloop Journey // Vol. 2

Aan het begin van het jaar schreef ik vol enthousiasme hoe ik ooit begonnen was met hardlopen, en wat mijn doelen voor 2016 waren. Toen wist ik nog niet dat 2016 het jaar was waarin ging trouwen, waarin mijn vader twee hartinfarcten zou krijgen, waarin ik het drukker op mijn werk zou krijgen dan verwacht (en ik daar, anderhalf jaar na mijn bijna-burnout, toch nog wel snel moe van werd), en waarin hardlopen dus gaandeweg steeds meer onderaan het lijstje zou gaan bungelen.


Run Baby Run // Tough Squad Review

Al een tijdje stond Run Baby Run op mijn to-read lijstje. Ik was (ben) alle boeken in het kaliber van Fajah Lourens' Killerbody, Annemerel de Jongh's Live, Love, Run en Ellen Hoog's In perfecte conditie een beetje zat. Ja ok, je bent slank en mooi en je kan goed sporten. Misschien heb je ook een populaire blog. Dat betekent niet meteen dat je ook een expert bent of interessante boeken schrijft, ook al denkt je marketing team van wel. /rant


Dipsaus Podcast // Tough Squad Review

Het zal je niet ontgaan zijn dat Nederland inmiddels een nieuwe podcast rijker is: Dipsaus, voor en door vrouwen van kleur. Gestart door Anousha Nzume, Mariam el Maslouhi en Ebissé Rouw nadat ze alledrie in een NRC interview in 2015 nét iets anders waren neergezet dan de bedoeling was. Wij wachtten met smacht op de eerste aflevering, want we love podcasts. We hoopten dat het de Nederlandse versie van 2 Dope Queens zou zijn.


Revolution // Reclaim je #bellyjelly

Voel je jezelf inadequaat of een minder goede sporter doordat je buik niet strak is? Confession: ik soms wel. Kijk dit inspirerende Revolution filmpje en ik garandeer je dat je daar een stuk beter over voelt.


Dat Haar! // Over haar en identiteit

Een verse Tough Squad kijktip! Bibi Fadlalla maakte de korte film Dat Haar!, afgelopen zondag voor het eerst uitgezonden tijdens 3LAB op NPO 3. Check trouwens Bibi's site, want ze heeft nog veel meer interessante projecten gedaan. Dat Haar! volgt Kaylee, een twaalfjarig meisje uit Lesotho dat na haar adoptie door een witte moeder in Friesland woont. In een dorp waar zij het enige meisje met kroeshaar is.


De vriend van ieder kind

Nu tijdens de Sinterklaas intocht wil ik toch nog even wat kwijt.


Uitstellen is geen optie

Ergens in de afgelopen maanden ben ik een uitweg gaan zoeken. Een vlucht om niet te schrijven op Tough Squad. Niet dat ik niet nog steeds helemaal gek ben op het fantastische idee wat Anneloes en ik hadden op die regenachtige zondag na Run with Hart.


Join our squad! Tough Squad zoekt (veel!) schrijvers

Listen up ladies: er worden schrijvers gezocht. Tough Squad is een squad. Eentje waarvoor we zoveel mogelijk leden zoeken. Zoveel mogelijk vrouwen met zoveel mogelijk verschillende ideeën en blikken op de wereld. Verbonden doordat ze vinden dan het anders moet.


2 Dope Queens // Tough Squad Tip

Podcasts zijn voor ons een beetje blijven hangen in het tijdperk van LimeWire en onze eerste iPods. (Confession: mijne was een roze iPod mini, en is zelfs vereeuwigd in het stukje over mij in mijn eindexamen-jaarboek...)


Lichaamsbeeld en sporten: De ingewikkelde tegenstelling tussen fit en bodypositive

Wij zijn all-for trots zijn op je eigen lichaam en een positief lichaamsbeeld: wat voor kleur, vorm, of mogelijkheden je lichaam ook heeft. In een samenleving waar elk vrouwenlichaam dat niet sexy, slank en blank is liever maar niet teveel plek moet innemen, is houden van je lichaam bijna een radicale actie.


Lupita Nyong’o en haar rappende alter ego Troublemaker

Lupita Nyong'o blijkt niet alleen fantastisch te kunnen acteren en een overall awesome person te zijn, maar ook nog eens te kunnen rappen. In een video die ze gisteren op Instagram plaatste om haar 3.000.000 (!) volgers te vieren gaat ze los op Nas' New York State of Mind.


#MoreThanABum… of toch niet?

Het was zo goed bedacht van Wrangler: 'feministische' reclames doen het tegenwoordig goed, dus we maken er ook één voor onze lijn met spijkerbroeken. Ze verzamelden een semi-bekende muzikant (Kimbra) en een groep van zo divers mogelijke vrouwen.


De aftermovie van Beat the Sun 2016

ASICS organiseerde dit jaar opnieuw de Beat the Sun race. Teams van over de hele wereld, samengesteld uit professionele sporters en amateurs, moesten sneller rond de Mont Blanc rennen dan dat de zon rond de berg draaide.


Get the steppin’: Magneet Festival 2016

Zomer 2016 is a wrap folks! Wat nu? Is dit het einde van alle leuke festivals en events van het jaar? Hallo zes maanden met alleen maar Netflix ‘n chill? Welnee gek. Met Get the steppin' helpt Tough Squad jou de komende herst en winter door.


Red.fit // No blood should hold us back

Met sommige sporten is bloed bijna onlosmakelijk verbonden. Als je deelneemt aan een zware obstacle run, gaat wielrennen of boksen kan je er vanuit gaan dat je de occasional wond oploopt.


Editorial // De Basis

Holy shit, het is alweer september. Sep-tem-ber. De r in de maand, de scholen weer begonnen, iedereen weer terug van vakantie, jassen al weer bijna uit de kast; alles.


De kunst van Angélica Dass

Je kan niet om huidskleur heen - wat eigenlijk vreemd is, want wat zegt de hoeveelheid melanine in je huid nou eigenlijk over wat voor soort mens je bent? Toch is de realiteit dat de kleur van je huid bepaalt hoe je benaderd wordt, wat je kansen zijn in het leven, in hoeverre je te maken krijgt met discriminatie of geweld.


Deze fiets-tip is onzin, dames

Niet lang geleden postten we een Training Tuesday post over beginnen met fietsen, zoals we ook stukken over beginnen met hardlopen of SUPpen geschreven hebben. Op zich niets bijzonders. Maar één ding viel ons op bij het bekijken van de site statistieken. Want wat blijkt: die post over beginnen met fietsen werd vooral gevonden door één bijzondere zoekopdracht. (Waar we stiekem ook wel een beetje om moesten lachen...)


Half of a Yellow Sun

Chimamanda Ngozi Adichie is een van onze favoriete auteurs. Haar boeken gaan over de levens van Nigerianen en hun plaats in Nigeria en de wereld, gedurende de afgelopen decennia. Ze kreeg veel media aandacht toen haar pamflet We should all be feminists verplichte kost werd voor alle Zweedse middelbare scholieren. 


Basketbal en life skills in Rio // One Win Leads to Another

Op vrijdagen lichten we op Tough Squad een inspirerende (sport)vrouw uit. Vandaag is dit via een fotoserie over een groep basketballende meisjes in Rio de Janeiro. Zij kunnen dit doen binnen het project One Win Leads to Another, uitgevoerd door UN Women en het Internationale Olympisch Comité, in samenwerking met Women Win, Bola Pra Frente, Instituto Agenda en het Nationale Olympisch Comité van Brazilië.


De vergeten vrouwen die hun eigen Olympische Spelen organiseerden

Afgelopen weekend verscheen in de Volkskrant een bijlage over het grote succes van de Nederlandse vrouwen op de Olympische Spelen. Al sinds 1992, het geboortejaar van Dafne Schippers, behalen Nederlandse vrouwen op de Olympische Spelen meer medailles dan de mannen. 


Lornah, what’s up met je campagne voor Lornah Sports?

Toen ik in 2012 trainde voor mijn halve marathon was jij één van de Nederlandse toppers tegen wie ik op keek. Samen met Sylvia en Hilda Kibet domineerde je het deelnemersveld. Je hebt deelgenomen aan de Olympische Spelen van 2004, 2008 en 2012. Je won 2006-2008 drie keer achter elkaar de wereldkampioenschappen Road Running. Op de marathon heb je een fantastisch (en mooi symmetrisch) record van 2:22:22, met gouden medailles in onder meer Rotterdam en Amsterdam.


The Intersectional Woman’s Reading List

We delen het graag met je als we op andere plekken interessante stukken tegenkomen. Vandaag vonden we er niet één, maar een hele lijst. Doree Shafrir stelde voor Buzzfeed de Intersectional Woman's Reading List samen. Love it!


Hey Striae


Favoriete Apps #1


Quote of the Day


Quote of the Day