Nadat ik vorig jaar tijdens een stom dieet geen vlees mocht eten, ben ik wat meer gaan nadenken over mijn vleesconsumptie.

Heb je dat ook wel eens? Dat je nadenkt over alle beestjes die het loodje hebben gelegd voor jou? En probeer je dat goed te praten want, ‘hey, zo hoort het toch gewoon?’ Rijst, kip en groente is immers wat een goede Surinaamse maaltijd inhoudt.

Nou dacht ik na over alle koeien die vol gemest worden voor mijn biefstukje. Over de kleine kuikentjes die ineens binnen een paar weken volwassen moesten worden voor mijn spicy en crispy wings. Want wie houdt er nou niet van een lekker krokant kippetje?

Cowspiracy

Nu moet ik zeggen dat de documentaire Cowspiracy: The Sustainability Secret ook aan deze openbaring heeft bijgedragen. Als je Netflix hebt, ga deze dan zeker kijken. In deze eye-opening docu leggen de filmmakers de gevolgen van de veehouderij bloot.

Wat dus inhoudt dat ik als vleesetende consument ergens verantwoordelijk ben voor de vernietiging van regenwouden, voedseltekort en de vervuiling van drinkwater.

Good god, dat is nog eens iets waar je niet zo lekker van slaapt.

Vegetarisch eten

Dus heb ik besloten dat ik me de komende tijd wil focussen op vegetarisch eten – ik ben begonnen op 1 februari.

Dit betekent voor mij op dit moment niet dat als ik ongelooflijke zin krijg in spareribs, ik dit niet ga eten. Gelukkig krijg ik van powerlady en ex-vegan Anneloes hele goede recepten die zo lekker zijn dat ik eigenlijk geen vlees mis.

vanessamckeown

Finger Lickin’ Food

Denk je nu ‘Oh god, dit klinkt als een geitenwollen-sokken-figuur…’ Voor mij is op dit moment zoveel mogelijk vegetarisch eten de juiste keuze. Jij voelt je misschien lekker als omnivoor, veganist, of juist als pescotariër. Ik denk dat we allemaal lekker moeten eten waar we gelukkig van worden (en elkaar vrij moeten laten om daar zelf een keuze in te maken).

Wie wordt er namelijk niet gelukkig van eten? I sure do 🙂

Check dus regelmatig Tough Squad voor onze recepten voor finger lickin’ good food!

———
Squad Out.
peace