Goed voor jezelf zorgen is één van de belangrijkste dingen die er zijn. We houden niet van anderen vertellen wat ze moeten doen – toch delen we deze tien Tough Squad geboden met je. Because a squad takes care of each other.

1. Wees geen bitch tegen jezelf

Praat tegen jezelf zoals je ook tegen je vriendinnen praat. We hebben allemaal liefde nodig, en zeker van onszelf.

2. Kijk wat vaker in de spiegel

Zeg tegen dat mooie mens dat die er mag zijn. Denk: “DAMN YOU’RE GORGEOUS”. Kijk ook even naar deze scene van The Mindy Project (trouwens één van onze favoriete series). Vanaf 01:05.

3. Realiseer je dat je geen nummer bent

Als je de weegschaal haat, gooi hem dan weg (of zet hem op marktplaats – recycling is cool). Je bent niet je kledingmaat: die heb je alleen nodig met winkelen.

the-overweight-anorexics-1449582385

4. Lucht je hart regelmatig

Life is tough but so are you! Dus als die vriendin je vraagt ‘Hoe gaat het?’, vertel haar dan dat je het even moeilijk hebt. Dat maakt je niet zwak maar juist sterk.

Je mag ons natuurlijk ook altijd mailen 😉

5. Accepteer complimentjes

Je hoeft niet te bagatelliseren waarom je er goed uit ziet, of uitgebreid te vertellen dat die awesome outfit ‘wel heel goedkoop was!’. En geef er af en toe eentje weg, het is gratis. Ook aan mensen die je niet kent.

IMG_4088-1

6.Waardeer je lichaam

Je sproetjes, je thick hips, je scheve neus, je kleine borsten. Het is allemaal deel van jou, en wat jou jou maakt. Wees niet judgemental, meer van: “Hey, het maakt niet uit, je bent flawless”.

7. Meet jezelf niet met andere vrouwen

Je bent perfect zoals je bent, zelfs de personen naar wie je op kijkt zijn soms onzeker. En daaraan gerelateerd: Another woman’s beauty or accomplishments do not diminish your own.

IMG_4089

8. Sport met de bedoeling je beter te voelen

De stap om te beginnen is soms zwaar, maar als de endorfine eenmaal vrij gekomen is: you will feel fit & fabulous. Soms pas nadat je klaar bent, dat is ook goed – wees trots op dat je even wat tijd besteed hebt met alleen je lichaam & kracht.

9. Omring je met positieve mensen

Positive vibes all the way, so negativity stays away.

IMG_4085

10. Vier het als je je awesome voelt

Leg het vast, vertel het aan ieder die het wil horen, kook of haal lekker eten, maak een leuke selfie, ga op een leuke date!

Dit zijn tips die ik altijd toepas in mijn leven

Wat voor dagelijkse tips en tricks gebruik jij?

———
Squad Out.
peace

Beeld: Laura Callaghan Illustration