Ken jij de serie Crazy Ex-Girlfriend al? Nee? Lees dan snel verder.

Golden globe

Ik kwam via de Golden Globes op de serie Crazy Ex-Girlfriend. Rachel Bloom, de hoofdrolspeler, won de prijs voor beste actrice in de categorie comedy series. Zelf kwam haar gezicht me wel bekend voor, maar ik had nog nooit gehoord van deze nieuwe serie waar ze de prijs mee won, HOE DAN? Ik hou mezelf volgens mij altijd wel up-to-date in the wonderful world of TV shows.

Serial binger

Ik hou echt van series kijken, lekker bingen de hele dag. Jezelf verliezen in een serie is geweldig, verslavend bijna. Heb jij dat ook? Dat je altijd denkt van “Ok, dit is echt de laatste aflevering” –maar dan toch nog 1 of 2 verder kijkt. Dat je stiekem die afspraak afzegt, want die serie is toch even belangrijker op dat moment.

crazy ex-girlfriend

Hysterische musical comedy

Ik had dan ook niet veel tijd nodig voor ik deze serie op had gezet. En net wanneer je dacht dat je de grappigste serie ever hebt gezien, is daar ineens Crazy Ex-Girlfriend. Een hysterische comedy/musical serie in één.

Ik ben geen fan van musical films of series; zo ben ik bij de eerste 10 minuten van Rock of Ages de bioscoop uitgelopen. Musicals horen thuis in het theater naar mijn mening. Maar Crazy Ex-Girlfriend is echt een uitzondering op de regel.

Het verhaal gaat over Rachel Bloom die als aanhankelijke emotionele puber word gedumpt op ‘summer camp’ door haar toenmalige vriendje Josh (Vincent Rodriguez III). 10 jaar later, wanneer Rebecca (Rachel Bloom) een succesvolle advocaat is, komt ze Josh toevallig tegen in New York en weet ze het zeker. Dit was het lot dat tegen haar praatte. Josh zou de aankomende week terug verhuizen naar zijn hometown: West Covina in Californie.

Rebecca neemt ontslag en gaat op zoek naar een baan in de stad waar Josh ook woont. Is dat toevallig? Noem het stalken als je wilt. Nee, Rebecca noemt het: “a new direction in life”.

https://youtu.be/-ctFmXGm_yE

Wat er daarna allemaal in het mooie West Covina gebeurt laat je lachend van de bank af rollen.
Elke aflevering doet Rebecca de meeste psycho dingen om Josh terug in haar leven te krijgen. Onder het genot van een heerlijke ‘music video’ waar zij zelf in zingt, word je meegezogen in haar gekkigheid. Haar stalkerige gedrag is herkenbaar, we hebben allemaal wel eens iemand z’n hele facebook doorgespit, toch?!

De serie word helaas niet uitgezonden op Nederlandse televisie en is ook niet te vinden op Netflix (Why not Netflix?). Helaas moet je je dus wenden tot streamen of andere minder legale manieren om deze serie te kunnen kijken.

———
Squad Out.
peace