Je irritante collega op werk, die altijd misplaatste opmerkingen maakt tijdens de lunch. Die totaal onbekende oude vrouw bij de supermarkt die zich even met je wilt bemoeien. Oom X op familiefeestjes die altijd zijn wijze woorden moet delen. Ongewenste meningen.

Vraag ik er OM?

Hier kan ik dus heel slecht tegen. Mensen en hun ongewenste meningen. Jij vast ook. “Zou je die pizza wel doen? Misschien kun je beter een salade nemen? Is het niet beter als je dat stukje donut laat  liggen?  Ik zou voor iets gezonders gaan!”

HNCK5555

Bemoei je toch lekker met je eigen zaken. Ik wou dat er een mapje bestond waar mensen hun meningen  in konden stoppen en dat je ze dan nooit zou hoeven horen. Als een soort van voicemail die je toch nooit luistert.

Rebels dat ik ben, heb ik vrij veel schijt aan wat mensen denken of zeggen. Ja tuurlijk ben ik onzeker, hell yeah. Ik ben ook maar gewoon een mens. Maar andere mensen die met een kleine opmerking je hele mood kunnen omgooien… Soms gaan dit soort dingen de hele dag nog door mijn hoofd, terwijl degene die het zei het vast alweer vergeten is. Vet frustrerend vind ik dat.

“Heeft je moeder je nooit geleerd dat je als je niks leuks kan zeggen je mond moest houden?”

Fastfood perikelen

Iemand met meer lovehandles  dan de gemiddelde vrouw in Nederland, die gewoon van een vette hap aan het genieten is, krijgt toch van die opmerkingen als “Zou je dat nou wel doen?”. Misschien maak jij zelf ook wel eens die opmerking, of ken je mensen in je omgeving die dit soort woorden uitspreken.
Ik heb deze uitspraak zeker wel eens naar m’n hoofd gesmeten gekregen. Een serveerster die mij serieus heeft gevraagd of ik die mayonaise wel zou moeten doen?!

foodiesfeed.com_DSC_0004

Als die persoon wilt genieten van zijn of haar  xl-burger,  frietjes met mayo, grote bord rijst, stukje red velvet, blikje groene fernandes, zak van de Jamin?
Let that person be!! Heb jij deze persoon verwekt of ben je zijn voogd? Nee? Helaas, het is niet jouw verantwoordelijkheid om voor deze persoon te beslissen of van ongevraagd advies te voorzien. Niemand is ooit beter geworden door nare opmerkingen van andere mensen.

Wil je iemand echt stimuleren om gezonder te gaan eten, denk dan aan een andere manier, in plaats van iemand een slecht gevoel te geven. Toch?

Eet je echttt wel genoeg?

Stel je ziet nu een wat dunnere vrouw, gaat er dan ook door je hoofd dat ze wat meer zou moeten eten?

Ik betrap mezelf erop dat ik dan wel denk dat ik graag een pan bruine bonen voor haar zou willen maken (lees: Surinaamse klassieker – bruine bonen, rijst, kip, rookworst). Maar wie ben ik om te beslissen dat ze meer zou moeten eten?

Het delen van eten is liefde, vind ik trouwens. Dus voor iedereen die gezellig een keer bruine bonen bij me willen komen eten, mail me gerust!

Maar er zijn vrouwen die goed en genoeg eten en toch niet veel aankomen. Die, ondanks jouw eerste indruk, dus niet kampen met een eetprobleem. Zij zullen vaak ook wel de opmerking krijgen “Zou je dat niet opeten?” Nee, waarom zou je verder moeten eten als je vol zit en niet meer wilt. Of telkens moeten uitleggen aan volkomen vreemde mensen dat je éécht wel genoeg eet. Dat het een ‘smalltalk’ praatje wordt dat je altijd maar moet herhalen. BLEGH.

IMG_0993

Laten we elkaar gewoon eens met wat minder (voor)oordelen bekijken. Met goede vrienden/vriendinnen/partners/familie eens in gesprek gaan over hoe ze met eten omgaan? Prima, als je dat op een positieve en open manier doet. Volstrekt vreemden veroordelen en van advies voorzien door wat ze in hun mond stoppen? Please don’t.

Wat zijn van die opmerkingen waar jij van walgt?

———
Squad Out.
peace