Een theatrale jonge vrouw met een grote mond, grote ambities en sterallures, en een gynaecologie-praktijk vol met quirky collega’s. Een combinatie waarmee je een heerlijke en hilarische serie krijgt, dus. Waarom The Mindy Project één van onze favoriete series is.

https://youtu.be/xbRtSEpChZ4

Ik heb geprobeerd om hier een serieuze en inhoudelijke review over te schrijven. Maar na een paar pogingen kwam ik tot de conclusie dat ik dat, over The Mindy Project, niet blijk te kunnen. Vandaar dus een lijstje met grote en kleine redenen om deze serie te gaan zien.

giphy

1. Mindy is hilarisch

Mindy Kaling (bedenkster en leading lady van de serie) is heel – erg – grappig. Haar humor is tegelijkertijd empowered en knullig. De serie is een feest aan oneliners. Ze maakt mooi gebruik van dat zij en Mindy Lahiri, het hoofdpersonage in de serie, dezelfde naam hebben. Zo blijf je je steeds een beetje afvragen of Mindy in het echt óók de soort dingen zou doen als in de serie (denk: dronken op de trouwdag van je ex een onsamenhangende speech houden en vervolgens een zwembad in fietsen op weg naar huis).

giphy

2. De kleding

Niet onbelangrijk: Mindy’s kantoor outfits zijn te gek. Zo overdreven te gek dat ik me wel eens afvraag of je in het echt met haar stijl zou wegkomen, maar dat terzijde. Tegelijkertijd zit er meer dan één montage in de serie waarbij ze wisselt van sexy jurk, ondergoed en hakken naar een praktischer kapsel, bril en oma onderbroek om haar ziekenhuisdiensten in te draaien, en loopt ze thuis in oversized sweatshirts rond. Zoals dat in het echt ook zou gaan. Alle costuming past perfect bij de verschillende personages, tot haar schoonmoeder aan toe – die loopt graag in matchende semi-grappige truien met haar best gal pal. 

tumblr_o2twmygmIz1sgee21o1_500

3. De maatschappelijke kritiek

Kijk, het blijft een comedy serie. Maar tussen de grappen door worden er regelmatig steken uitgedeeld naar de gevestigde orde, in Hollywood en daarbuiten. Seksisme en racisme worden veelvuldig op de hak genomen, zonder dat het een serie wordt waarin de hoofdpersoon constant met een vingertje staat te zwaaien.

giphy-5

4. Mindy’s collega’s

Hey, wat is een goede serie zonder een aantal top notch sidekicks?! Collega’s, vrienden, geliefden, familie – de meesten zijn zeer goed gecast en laten de show de breedte in gaan.

giphy-4

5. Realisme

Hoewel je op het eerste gezicht de serie misschien niet heel realistisch zou vinden (er gebeuren nogal wat dingen die niet direct voor de hand liggen), doet The Mindy Project een aantal dingen heel erg goed. De manier waarop ze relaties en seksualiteit in beeld brengen is heel goed gedaan, en heel herkenbaar. Zonder dat er meteen het overdreven perfecte Hollywood-sausje overheen zit, en mét veel grappen.

giphy-3

Anyway, gaat dat zien! De serie staat niet op de Nederlandse Netflix, wel op de Canadese. De eerste seizoenen zijn op TV geweest bij FOX, vanaf het laatste seizoen is de serie online te vinden via Hulu.

———
Squad Out.
peace

PS:

giphy-6