Tijgerstrepen

Heb jij ze ook? Die kleine witte strepen (lees: littekens) die over borsten, dijen, en billen heenlopen. Of ze nou verkregen zijn door zwangerschap (een tattoo van de moederliefde) of door een snelle groei die de huid niet kon bijhouden, striae is here to stay.

Ik ben geen voorstander van het “ideaalbeeld” van de vrouw dat de media ons door de neus boort. Toch heb ik, net als vele vrouwen met mij, meerdere malen desperately voor een gave huid gewenst.

Ik begon de veranderingen op mijn huid te merken toen ik 15 jaar oud was. Ik had altijd veel gesport en ben daar toen in één keer abrupt mee gestopt. Dat feit, gecombineerd met het beginnen met anticonceptie, resulteerde bij mij in een groei in dijen, billen en borsten die mijn huid niet bij kon houden. Jawel: hello curves, maar ook hello striae. Jarenlang heb ik me er voor geschaamd. Ik ben Indonesisch van afkomst en heb een licht getinte huid, waardoor ik het idee had dat het bij mij nog erger te zien was dan bij mijn vriendinnen.

striae tough squad

Things to know

  • Striae is eigenlijk verscheurd bindweefsel
  • Ondanks dat er een miljoen cremes op de markt zijn: er is nog geen effectieve behandeling voor gevonden
  • Bijna alle vrouwen hebben een vorm van striae, zichtbaar of minder zichtbaar. Ja, ook de topmodellen, ook je vriendinnen
  • Iedereen is zich altijd meer bewust van zichzelf dan dat andere mensen daadwerkelijk bij je zien
  • Je bent mooi zoals je bent, ook met tijgerstrepen!

striae tough squad

Love yourself

Ik heb mezelf en mijn striae inmiddels volledig kunnen accepteren. Ik zal niet doen alsof dit in één keer gebeurd is. Maar ik heb wel geleerd dat van jezelf houden één van de waardevolste dingen in het leven is. De weg naar acceptatie is voor iedereen anders, maar een goede relatie met jezelf zal ook andere relaties versterken. En laten we eerlijk zijn.. We zijn toch allemaal mooi zoals we zijn. Striae is here to stay. So love your stretch.

striae tough squad

“Your body is not ruined, you are a tigress who has earned her stripes”

Liefs,

Ash

———
Squad Out.
peace

foto’s: Love Your Lines

PS: Ashley is een van de nieuwe (gast)redacteuren van Tough Squad! Binnenkort meer over wie er achter the squad zitten 🙂 Hou ons in de gaten!