Yoga is één van onze favoriete sporten. Maar we hebben niet altijd zin/tijd/geld om anderhalf uur in een studio door te brengen. Tussen allemaal andere (zwetende) mensen die te pas en te onpas hun ledematen net iets te dicht bij jouw matje hebben. Soms wil je gewoon in the comfort of your own home een yogalesje doen, in een verwassen oude joggingbroek. En, let’s face it, thuis hoef je ook niet krampachtig op te letten wat voor geluiden er uit je komen in je downward dog 😉 Vandaar vandaag onze favoriete yoga apps, voor tablet en telefoon.

1. Fitstar Yoga (iOS)

fitstar yoga apps

Met stip op nummer 1 bij Jahmilla en Anneloes: Fitstar Yoga. Een mooi ontworpen app met veel verschillende functies. Zo kun je kiezen uit kant en klare lesjes die zich richten op een bepaald moment van de dag (bijvoorbeeld bij het opstaan) of een bepaald doel (bijvoorbeeld yoga voor hardlopers). Ook kun je kiezen voor speciaal voor jou gegenereerde lessen: doordat je kunt aangeven welke poses te makkelijk of te moeilijk waren, kan de app slim de perfecte lessen voor je samenstellen. Werkt heel handig!

De uitleg bij de poses is goed, zodat je niet constant op je scherm hoeft te kijken om uit te vinden wat er precies van je verwacht wordt. Je kan tijdens je lessen kiezen voor de muziek vanuit de app, geen muziek, of een andere app zoals Spotify op de achtergrond laten spelen.

fitstar yoga apps

Buiten alle lof toch ook een paar dingetjes die handiger zouden kunnen. De app is gratis, maar om alle functies te ontgrendelen moet je helaas wel een bedrag per maand of jaar neertellen. Ook zouden we het helemaal mooi vinden als de instructies van de poses gekoppeld zouden zijn aan je ademhaling – denk: “Breathe in, stand up, breath out, fold down”. Ten slotte: je kan de app nu niet offline gebruiken (!), we zouden graag de lessen willen downloaden voor als we bijvoorbeeld op vakantie zijn.

Van hetzelfde bedrijf heb je trouwens ook de algemene Fitstar app, waarbij je cardio en kracht workouts voorgeschoteld krijgt.

2. Yoga Studio (iOS, Windows)

yoga studio yoga apps

Yoga Studio is minder tricked-out dan Fitstar Yoga, maar wel goed in wat het doet. Je hebt lessen in de categorieën beginner, intermediate en advanced. Binnen elke categorie kun je weer kiezen voor verschillende lengte lessen, en voor verschillende doelen. Bijvoorbeeld 10 minuten gericht op ontspannen, of 30 minuten gericht op kracht.

Je kan de lessen die je interessant vindt downloaden naar je eigen ‘studio’, zodat je ze wanneer en waar dan ook beschikbaar hebt. Ook kun je zelf lessen samenstellen door een eigen volgorde op te slaan van verschillende poses. Handig!

De app is mooi ontworpen en heel clean, geen overbodige graphics of geluiden. Hij doet gewoon precies wat ‘ie moet doen.

3. Daily Yoga (iOS, Android)

daily yoga apps

Heb je maar vijf minuten de tijd? Daily Yoga biedt je meer dan 40 programma’s van verschillende niveaus en lengte, en gericht op verschillende doelen.

De app maakt gebruik van HD video’s en instructies om je te helpen bij het uitvoeren van de poses. Je kan ook je eigen programma creëren, en via een online community met andere yogi’s contact houden. We moeten bekennen dat we deze app zelf minder gebruiken dan de vorige twee: maar we kunnen natuurlijk niet alleen maar iOS apps aanraden 😉

4. Down Dog (iOS)

down dog yoga apps

Wat Jahmilla heel handig vindt aan deze vinyasa yoga app is dat ‘ie makkelijk te gebruiken is. Je hoeft alleen aan te geven wat je niveau is, muziek voorkeur en hoe lang je wilt dat de oefeningen duren. Adrienne Kimberley, de bedenker van de app, leidt je met haar rustige stem door alles heen.

Wat is jouw favoriete yoga app? Of ga je toch liever naar een studio?

———
Squad Out.
peace