Liefde hebben wij voor nieuwe Netflix serie Love, van Judd Apatow (bekend van Girls, Knocked Up, Trainwreck en nog veel meer). Misschien heb je de titel al voorbij zien komen tijdens je laatste Netflix & chill avond 😉 En nee, ik heb het hier nu niet over de ‘you know what I mean avond’, maar over een heerlijke ‘ik ga na deze paar KM hardlopen niet meer van de bank af’-avond.

Love Netflix

Love speelt zich af in het (hipster) LA, the place of the young and famous. Tevens ook de plek waar geeky hoofdrolspeler en eeuwige nice guy Gus Cruikshank (Paul Rust) privé-leraar is op de set van een televisieserie, maar stiekem de hoop heeft om scenarioschrijver te worden. Tweede hoofdrolspeelster Mickey Dobbs (Gillian Jacobs) is programmaleider bij een radiozender, en niet het type dat je mee zou nemen naar je ouders. Omdat ze nogal ‘messed up’ is. Hoe deze twee uiteindelijk de lange weg naar liefde vinden?

http://https://www.youtube.com/watch?v=Ym3LoSj9Xj8

Als je na het zien van deze trailer denkt: ‘oh yes deze nieuwe serie moet ik gaan kijken’. Ga het doen!

Love zit vol met momenten waarop je denkt dat je precies weet wat er gaat gebeuren, en het dan toch nét even anders loopt. De personages zijn zo geschreven dat je tegelijkertijd van ze houdt, en een (kleine) pesthekel aan ze krijgt. Hun perikelen zijn herkenbaar en toch ook regelmatig zo cringe-worthy dat je het liefst even niet meer wil kijken uit gedeelde schaamte. Love is verfrissend omdat het de grote lijnen van een romantische komedie aanhoudt, maar het hele gebeuren van liefde en dating wel op een meer realistische manier in beeld brengt. Die tegelijkertijd compleet over the top is.

De dating scene in Los Angeles, waar jij net als wij heel veel dingen zal herkennen uit je eigen ervaringen, de kleine rol van Andy Dick die nog steeds even gek en vreemd is als altijd, het forever young leven waar de alcohol en drugs niet mogen ontbreken en de heerlijke muziek en beelden in deze serie gaan je zeker de love feeling geven.

Love Netflix

Het hele eerste seizoen staat nu op Netflix – en yes, we komen eindelijk met een serie die meteen in NL te bekijken is ;).

———
Squad Out.
peace