20 maart doen Anneloes en ik, a.k.a. Tough Squad, mee met de Zandvoort Circuit Run (vet veel zin in!). En nu is het 11 maart en voel ik dat het eraan komt. Ik voel me nu al lichtelijk nerveus en onvoorbereid.

Want als ik heel eerlijk ben, ben ik nou niet the stereotypical fitgirl en word ik niet elke ochtend super blij en energiek wakker om te gaan sporten. Zelfs mezelf motiveren om naar de sportschool te gaan lukte me deze week heel slecht. Uh-oh…

Shit, ik lig nog steeds in bed

Neem afgelopen dinsdag. Ik werd om 9 uur wakker. Ik had het zo gepland dat ik dan een lesje bodyshape in de sportschool zou doen rond 10:30. Dan had ik nog even tijd om even lekker te blijven liggen en door de dagelijkse Instagram en Buzzfeed posts te gaan.

opstaan motivatie

Maar helaas, je raadt het al: om 10:30 bedacht ik me zo ineens dat ik helemaal nergens zin in had. En eigenlijk lag ik heerlijk in mijn bedje. Tot ik weer naar de tijd keek en het ineens 11 uur was. Waar vliegt toch de tijd altijd heen? Het gesprek wat ik met mezelf voerde ging dan ook zo:

Hee Jahmill, sta toch eens op alsjeblieft

Maar ik ben gewoon zo lui!

Ja maar als je eenmaal in de sportschool bent voel je je fucking goed, dus luister nou maar gewoon naar me!!

Pffffff, ik maak godverdomme zelf wel uit wat ik doe

Je woont zo dichtbij de sportschool, en je kan makkelijk op de fiets er naartoe. 

Daar heb je misschien een punt

Precies! Dus get out of bed en trek alvast je sportkleding aan dan is er in ieder geval noy way back

Misschien regent het wel?

Vriendin! Regen of niet ga gewoon nou maar

Okeeeeeee!

giphy

Lekker zweten

Na deze kleine discussie met mezelf stond ik niet veel later lekker te zweten in de sportschool – en voelde ik me daarna superwoman. Als ik soms terug denk aan alle gekke gesprekken die ik voer om mezelf te motiveren, lijk ik wel niet helemaal goed bij mijn hoofd. Vaak loopt het gesprek ook dood en betekent dat dus dat ik helemaal niks doe. Maar waar ik heel gelukkig mee ben is dat ik altijd probeer om er niet mee te zitten. Dus stel je kan jezelf niet motiveren, en al die ‘super amazing afgetrainde fitgirls’ op Instagram krijgen je ook niet zover: wees dan niet zo hard voor jezelf, het maakt je zeker geen minder leuk persoon! Zo nu en dan je plannen aanpassen kan gewoon gebeuren.

Wees blij met wie je bent, en krijg jij het wel voor elkaar om van de bank af te komen en lekker te gaan sporten? Kick some ass, ren alsof je Usain Bolt bent en weet dat niemand anders het gedaan heeft dan jij!

Ik had na mijn workout in elk geval weer wat meer vertrouwen in de Circuit Run – Zandvoort here we come!

———
Squad Out.

peace