Vaak geneer ik mij als ik de reclames zie die worden gemaakt over tampons en inlegkruisjes. Niet omdat ik mij schaam voor mijn maandelijks bloedbad – en nee ik ga het niet mooi verwoorden – maar de reclames komen altijd zo verkeerd over. Ik voel me akward als ik ernaar kijk en lijken allemaal zo ‘fake’. Ik zie de dames in de reclame nooit in bed kapot gaan van de pijn, vet chagrijnig zijn of paniekerig rondvragen naar een tampon. Want dit zijn wel de situaties waar ik me in heb bevonden.

d7291c2d01784756_Always_Run_Like_a_Girl.xxxlarge

Let’s get information

Maar Always is al een tijdje bezig met een campagne waar ik heel blij van word. Misschien heb je wel vaker de reclames gezien die worden ingezet om (jonge) vrouwen te laten nadenken over hun positie in de maatschappij, met #likeagirl. En jij kent het vast, de termen ‘je slaat als een meisje’, ‘je gooit als een meisje’, ‘je rent als een meisje’. Dit is niet echt een compliment, want hoezo je rent als een meisje? Heb je Jamile Samuel, Dafne Schippers en Kadene Vassell wel eens gezien? Iets doen als een meisje zou niet negatief moeten zijn.

Emoji’s

De reclame hierboven komt uit 2015, en Always is nu weer met een hele sterke reclame gekomen die ik heel graag met jullie wil delen. Hij is inmiddels ook al bijna 16 miljoen keer bekeken. De reclame gaat over emoji’s, iets waar ik een berichtje niet zonder verstuur en ik denk jullie ook niet. Ieder heeft denk ik zo zijn favoriet, ik verstuur het meest hartjes. Ik smijt ermee rond alsof het confetti is. Het liefst zou ik elk gesprek eindigen met wat (L) en :heart: haha. Wat zijn jullie favoriete emoji’s? Misschien dat je na deze reclame er anders over denkt.

En ik? Ik zou heel graag een vrouwlijke hardloopster emoji willen, eentje die ook verschillende huidskleuren heeft. Wat voor emoji zou jij in de toekomst graag willen zien?

———
Squad Out.

peace