Kijk even naar beneden. Naar die mooie lady lumps op je borstkas. Het maakt niet uit of ze groot of klein zijn, rond of ovaal, vol of juist slap. Want je moet al-tijd een goede sport bh aan. Ja. Altijd ja. Ook met cup A. Ook als je denkt dat het nu zonder sport bh ook wel prima is.

tumblr_mehc5pbbB31rqmalko1_500

Calm your tits

Want luister lieverd: die borsten van jou gaan alle kanten op tijdens het sporten. Als je rent, maken ze achtjes. Een beetje zoals zo’n oneindig-teken ja. Mooie vorm op papier, maar ik hoef persoonlijk niet de hele tijd je borsten die beweging te zien maken als ik je tegemoet ren. Ik krijg namelijk al plaatsvervangende pijn als ik er aan denk 😉 En die beweging is hartstikke slecht voor je borsten. Het rekt je weefsel uit, waardoor je borsten sneller slap kunnen worden. Ook kan een langdurige impact hebben op de rekbaarheid van je huid, waardoor je de welbekende striae ook op je borsten kan krijgen.

Om heel eerlijk te zijn, vind ik dit zelf allemaal tweederangs redenen om een goede sport bh te dragen. Want voor mij is de allerbelangrijkste reden dat sporten zonder bh gewoon fucking veel pijn doet. Ik kan zonder bh al niet eens normaal een trap af lopen zonder mijn beauties vast te klampen, laat staan gaan rennen. En ik kan me bijna niet voorstellen dat er vrouwen bestaan die niets voelen als ze intensief bewegen zonder ondersteuning!

Cute-Sports-Bras-Summer-2013

Genoeg bh’s om te kiezen

Afhankelijk van wat voor sport je doet, bewegen je borsten natuurlijk wel meer of minder. Een rustige hatha yoga les heeft minder impact dan een halve marathon rennen. Maar geen probleem: je kunt kiezen voor sport bh’s meer verschillende soorten steun. En zelfs de bh’s voor hoge impact zijn niet de ingesnoerde korsetten die je misschien voor ogen hebt. Handige vuistregel is de volgende: als je je sport bh aan hebt en op een neer springt, en je borsten gaan nog steeds op en neer, dan is de bh niet ondersteunend genoeg voor je.

Als je gaat letten op die ondersteuning kom je er al snel achter dat veel “sport bh’s” het label bh eigenlijk niet waard zijn. Mijn buste houden ze in ieder geval niet omhoog. Die tops van de grote sportmerken zijn nog zo mooi, voor iets anders dan yoga of eventueel krachttraining hoef ik ze niet te gebruiken. Ik zelf draag al jaren alleen maar sport bh’s van Shock Absorber. Nee, ik vind ze niet de mooiste, en ja, je krijgt er wel de gevreesde uni-boob in. Maar het is tot nu toe het enige merk dat ik gedragen heb waarbij mijn borsten niet alsnog alle kanten op gaan, en dat bh’s maakt die ook nog normaal aan en uit kunnen. Ze hebben hier trouwens wel een mooie Bounce-o-Meter die precies laat zien hoe erg je borsten dus bewegen bij bepaalde cupmaten en activiteiten (beetje NSFW gezien de geanimeerde stuiterende tieten die erin zitten 😉 )

True story: Ik heb wel eens mijn rug verrekt bij het uittrekken van een zweterige, strakke sport bh zonder sluiting. FML.
True story: Ik heb wel eens mijn rug verrekt bij het uittrekken van een zweterige, strakke sport bh zonder sluiting. FML.

Anita

Gelukkig gaan Jahmilla en ik binnenkort wat sport bh’s van het merk Anita uitproberen. Een merk dat bij uitstek goed ondersteunende bh’s maakt voor grote maten (incl. grote omvang/kleine cup, of kleine omvang/grote cup). Tijd om ons eens goed te laten informeren over alle ins en outs van je dames op hun plek houden! Als we geweest zijn delen we deze waardevolle informatie natuurlijk meteen met jou 🙂 Because a squad takes care of each other :heart:

———
Squad Out.
peace

PS: Anita heeft ook speciale lingerie en badmode voor vrouwen die een borstamputatie zijn ondergaan. Wij gaan ook eens even doorvragen of ze binnen deze lijn ook speciale sport bh’s maken.

PPS: Header foto van het project Bare Reality.