Allereerst: shit! Het is wel te merken dat wij het weer wat drukker hebben deze week. We moeten nog een beetje in het ritme komen van normale baan + sociaal leven + regular blog posts πŸ˜‰ Wordt aan gewerkt! Vandaag in ieder geval het raceverslag van de Rokjesdagloop afgelopen zondag. Enjoy!

Zondagochtend 9 uur: ik word wakker en grijp zoals altijd automatisch naar mijn telefoon om te kijken of ik nog iets urgents gemist heb afgelopen nacht. Vandaag ga ik samen met Jahmilla en Charisma de Rokjesdagloop lopen. EΓ©n berichtje staat op mijn lock screen, van 06:57: “Ik ben nu pas klaar met werken 😐 Al ik nu om 1 uur bij de Middenweg moet zijn ga ik kapot. Dus ik denk dat het beter is als ik morgen niet ga rennen, het was een fucking zware avond, ik ben zooo moe..” Dat wordt dus rennen zonder Jahmilla.

#Brak

Hoewel Charisma en ik allebei vrij onverklaarbaar brak zijn, weerhoudt dat ons er niet van om op deze eerste “warme” lentedag te gaan hardlopen. Eerder afspreken om nog even thee te drinken zit er alleen om die reden helaas niet in πŸ˜‰ We worden echt oud, want allebei hebben we maar liefst twee drankjes gedronken de avond ervoor… Ik ben na een fietstocht die korter duurde dan gedacht, om kwart voor 1 bij de start. Een uur en een kwartier voordat we ook echt moeten starten, dus. Gelukkig kom ik GabyΒ en haar vriend tegen, en komt Charisma niet veel later ook aangefietst.

Rokjesdagloop tough squad

Enige wat ik denk: Holy shit, zo-veel rokjes! Zoveel kleurtjes! En zoveel groepen vrouwen die zich duidelijk heel goed voorbereid hebben op deze dresscode. Van hawaii rokjes uit de feestwinkel tot prachtige Afrikaanse stoffen tot een vrouw die als engel ging rennen, compleet met vleugeltjes en aureool (en een sigaretje ter voorbereiding). Ik heb me daarentegen in een shortje gehuld, en niet in een rokje. Maar goed: blote benen zijn blote benen, right?

Charisma en ik kunnen snel onze startnummers en de lockers vinden, en hebben nog tijd om de warming up met zonnebrillen op van een afstandje gade te slaan. Oeps, daar dus toch wel iets te brak voor. En het is ook wel warmer dan gedacht… Om kwart voor twee lopen we naar het startvak. Een klein beetje chaos (en waarom staat er een hek dwars door het midden van het startvak?), maar opeens is daar toch het startschot van Lieke van Lexmond. Time to go!

rokjesdagloop charisma tough squad

Wij gaan voor de vijf kilometer, een rondje langs het water en door het Flevopark, dat met de warme zon geen vervelend vooruitzicht is. Voor ons allebei geen toprondje (Charisma krijgt al snel last van steken, ik heb het ondanks mijn short en korte mouwen toch nog suuuper warm), maar wel een gezellige waarbij we uitgebreid bij kunnen kletsen over Charisma’s upcoming inspiratie-reisje naar Parijs en mijn nieuwe SUP plank. Voor ons gevoel is de laatste kilometer er al weer heel vroeg, en hoewel we er meer dan 35 minuten over gedaan hebben was het een fijn loopje!

rokjesdagloop

Give me that bling

We nemen onze medailles in ontvangst, gooien een flesje drinken achterover en besluiten de middag nog even voort te zetten op het terras van Bukowski. Niet voordat ik me trouwens even ‘snel’ in het openbaar van mijn sport bh ontdaan heb – oh ja, als die over je hoofd moet kan dat dus niet zo onopvallend en soepeltjes als bij een gewone bh (#sorrynotsorry).

Al met al vonden we de Rokjesdagloop een hele leuke, informele loop! Het was gaaf om te zien hoeveel verschillende vrouwen er waren, die duidelijk met allerlei verschillende doelen kwamen: zoveel mogelijk geld inzamelen voor MS, een leuk uitje met vriendinnen, een PR verbreken, wandelen, et cetera. We like! Of ik volgend jaar ook weer mee ga doen weet ik nog niet. Stiekem hou ik wel meer van de wat grotere events, dwars door een stadscentrum. Maar als je op zoek bent naar een no-pressure loop met een parcours wat je niet doet realiseren dat je zΓ³ dicht bij de stad zit, kunnen we je de Rokjesdagloop zeker aanraden.

Deed jij ook mee?

β€”β€”β€”
Squad Out.
peace