Een tijdje geleden vertelden we je al over het belang van een goede sport bh. Er zijn maar weinig merken die écht goede sport bh’s maken, zeker voor grote cups. Eén daarvan is Anita, en wij mochten een paar van hun bh’s testen.

tough squad anita sport bh

Anita

Anita onderscheidt zich door een brede keuze aan ‘specialistische’ bh’s. Ze maken niet alleen goede sport bh’s, maar ook specifiek sport bh’s voor grote maten, grote omvang/kleine cup, en kleine omvang/grote cup. Ook hebben ze een speciale lijn swimwear en lingerie voor vrouwen die een borstamputatie zijn ondergaan.

tough squad anita sport bh

De sport bh’s

Wij hebben allebei twee bh’s mogen testen: allebei testten we de extreme control (op de foto’s), Anneloes testte daarnaast de dynamiX Star, en Jahmilla komt binnenkort ook nog eens terug met een review van de momentum.

tough squad anita sport bh

Jahmilla

Met mijn 85E heb ik aan een flut sportbh niks. Ik heb een stevige nodig die alles bij elkaar houdt. Het liefste nog ietsje te strak zit zodat ik er zeker van ben dat alles op één plek blijft. Ik heb de extreme control sportbh van Anita getest en was zeer onder de indruk. Ten eerste was ik meteen al in love toen ik het pakketje opende en zag dat het een army-print had! “Thats so my colour at the moment.” Ik vind dat, ook al zit een sportbh onder je sportkleren, het mag er nog steeds goed uit zien – en zelfs voor de wat grotere maten vind ik dit echt een pluspunt van Anita.

Toen was daar het moment aangebroken om de extreme control aan te trekken. Ik heb namelijk altijd struggles met die krengen, ken je dat? Je armen in allemaal gekke bochten wringen en je boven lijf gek bewegen maar dit ging prima. Gewoon armen erdoorheen, en aan de achterkant vastmaken. Hetzelfde idee als bij een normale bh. De extreme control zat prima, geen irritatie door snijdende bandjes en beugelloos! Nu maar hopen dat ie door de springtest zou komen (zie: heel intens op en neer springen een paar minuten). Ik heb heel wat sprongen gemaakt, en alles zat gewoon nog waar het hoort. Geen flapjes die erboven uit vlogen, maar wel wat minder support dan ik had gehoopt.

En dat is wel echt een must, dat een sportbh je ondersteuning geeft en dat niet alles zo heen en weer en op en neer gaat. Dit kan namelijk leiden tot nek- en rugklachten. En ik denk dat veel vrouwen met een grote cupmaat hierdoor ook niet van hardlopen houden. Goede sportbh’s zoals die van Anita kunnen hier zeker verandering in brengen. Dus omdat ie zo lekker zit hou ik em nog wel even aan 😉

tough squad anita sport bh

Anneloes

Ik heb al heel wat sport bh’s aangehad, en de meeste waren om het zacht uit te drukken een teleurstelling. Ik heb voor mijn 1.83 geen gigantische borsten (70E), maar ze zijn wel zo groot dat ze zonder goede ondersteuning gewoonweg veel pijn doen tijdens het sporten. Ik heb de dynamiX Star en de extreme control allebei uitvoerig getest, en kan eerlijk zeggen dat ik er heel tevreden over ben. Ja, mijn borsten gaan nog wel verticaal op en neer als ik spring met een van deze bh’s aan. Maar ik heb tot op heden nog geen sport bh gevonden waarbij mijn borsten echt 0% beweging hebben. De dynamiX support zit het lekkerst omdat ‘ie wat hoger op de rug ook nog sluit met een kruisband: dat voelt fijn en stevig. Geeft zoals alle bh’s die hoog sluiten op de rug wel weer gedoe met uittrekken, want wat kan je toch worstelen met een nattige sport bh over je hoofd krijgen.. Bij de Rokjesdagloop ben ik dan ook een oorbel verloren toen ik deze bh uit trok 😉 De extreme control heeft een gewone bh sluiting, en dat is met aan- en uittrekken toch wel weer makkelijk. Met vier haakjes zit de band nog steeds stevig:

tough squad anita sport bh

Allebei de bh’s zijn van fijne stof gemaakt, die wel stevig is maar niet zweterig. Ze zitten lekker stevig, maar geven je gelukkig niet het gevoel alsof je een harnas aan hebt omdat ze zó strak zitten. Na een yogalesje kon ik probleemloos de sport bh aan houden onder mijn gewone trui; ik voelde ‘m eigenlijk niet zitten. Ook krijg je geen uniboob of compleet platgedrukte voorgevel in deze bh’s – pluspunt! Al is Anita geen ultra fashion-forward merk, vind ik dat ze wel echt leuke sport bh’s maken. Je hebt genoeg keuze, en de kleine accenten zoals het roségouden draad op de bh die ik op de foto’s aan heb maken ze nog net wat leuker.

tough squad anita sport bh

The verdict

Wij zijn allebei heel positief over de sport bh’s van Anita! Ze komen van alle merken en modellen die wij tot nu toe geprobeerd hebben (Nike, Odlo, Adidas, Shock Absorber, Primark, Hunkemöller, enz) het dichtst in de buurt van een perfecte sport bh: de stof is fijn, ze zijn niet lelijk, ze komen niet tot je kin, ze hebben een groot scala aan maten en modellen, en ze doen hun werk goed. We hebben onze twee bh’s opgestuurd gekregen, en hebben nog een fitting van Anita tegoed; want normaliter verkopen ze hun bh’s juist niet via internet, om ervoor te zorgen dat je in een winkel een perfect passend exemplaar aangemeten krijgt. We zijn benieuwd of we bij de fitting wellicht nog andere modellen of maten aangeraden krijgen – misschien één voor Jahmilla die de boel nog steviger inpakt. Al met al: geslaagd voor de test!

 ———
Squad Out.
peace