Wij zijn fan van ‘virtual events’, ofwel sportevenementen waarvoor je je vanachter je eigen computer kan opgeven, en die je meestal op je eigen tijd en gelegenheid kan lopen. Runkeeper komt nu voor het tweede jaar op rij met de Global 5K. De naam zegt het – het is een wereldwijde 5 kilometer race die alle deelnemers zelfstandig kunnen lopen.

Ja, het is jammer dat je de aanmoediging van het publiek mist, en dat je niet door een afgezette binnenstad rent (hey, we like feeling special, okay?). Maar het fijne aan dit soort events is wel dat ze heel flexibel in te vullen zijn. Je kan makkelijk je eigen tempo bepalen, zonder je opgejaagd te voelen door anderen (ook fijn als je je nog niet helemaal comfortabel voelt om en plein public een race te rennen in een massale groep mensen). Stortregent het de ochtend dat je de run had willen doen? Ga je gewoon een uurtje later. Voel je je niet lekker op race day? Dan kun je de race gemakkelijk op een ander tijdstip rennen. Meestal hebben dit soort races wel een richtmoment om de afstand te lopen, zodat er zoveel mogelijk mensen tegelijk rennen. Bij de Runkeeper Global 5K is dat zaterdag 28 of zondag 29 mei. Als je op een van deze dagen meedoet weet je dus dat er over de hele wereld mensen bezig zijn met dezelfde race – best awesome, niet?

runkeeper global 5k

Hoe doe ik mee?

Vorig jaar hebben er 101,561 hardlopers uit 182 landen meegedaan. Nederland heeft toen de hoogste gemiddelde snelheid gehaald, dus we hebben een reputatie hoog te houden! Je kan gratis deelnemen, dan krijg je alleen een digitaal startnummer dat je eventueel zelf kan uitprinten. Voor $25 krijg je daar een limited edition shirt bij (wel van katoen, dus wat je daar tijdens het hardlopen precies aan hebt is ons niet helemaal duidelijk). Voor $35 ga je helemaal all-out en krijg je een performance shirt en een waterfles. Helaas geen medaille bij deze race! Als je eenmaal ingeschreven bent kies je op 28 of 29 mei zelf een moment waarop je met de Runkeeper app je 5K rent. Je kan natuurlijk ook je girl squad bij elkaar halen om samen de race te rennen 🙂

Je kan je hier aanmelden om net als wij mee te doen op 28/29 mei!

 ———
Squad Out.
peace