“We all have thunder thighs and we all have butts. This is because these legs and muscles help us be more powerful. […] We are tall and short; we are thick and skinny. The most important thing is we’re all strong.”

Even serieus: ik weet gewoon dat ik vooral non-stop op mijn bek ga als ik een paar ouderwetse rolschaatsen aan doe. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ik to-taal niet fearless genoeg ben. Maar door deze roller skating club krijg je toch het idee dat je het zelf ook moeiteloos kan?

Het Moxi Skate Team bestaat uit een groep vrouwen die de straten van Long Beach onveilig maken – maar dan puur figuurlijk, want als ze iets zijn dan is het upbeat. Hun kleurrijke pakjes dragen omdat zij dat graag willen. En om de lacherige jongens in het skate park te laten zien dat ze tot heel veel in staat zijn. Meet the Moxi Girls:

De badass rolschaats-dames van de Roller Derby kende ik al, maar dit soort straat crews nog niet. Ik word helemaal blij van deze vrouwen. Alsof ze in een soort eeuwige vrolijke Californiaanse videoclip leven. Wordt hoog tijd dat we in Nederland ook zo’n groep oprichten. Wie weet cruise ik deze zomer ook in een booty short op rolschaatsen door de stad – ga je mee ;)?

 ———
Squad Out.
peace