Vrijdagen staan op Tough Squad in het teken van inspirerende (sport)vrouwen. Deze week stellen we Hawaiiaanse windsurfster Tatiana Howard (29) aan je voor.

Toen ik jaren geleden een zomer helemaal in de ban van windsurfen was kwam ik Tatiana voor het eerst (online) tegen. Ze organiseert namelijk regelmatig watersport retreats voor vrouwen met haar organisatie The Butterfly Effect. Het leek mij echt het aller- allercoolste ter wereld om, als meisje dat geen enkele watersportende vriendin had, een tijd door te brengen in een tropisch paradijs met like-minded vrouwen. The Butterfly Effect bestaat nog steeds trouwens, en ik zou het nog steeds zeker niet verkeerd vinden om een week op bijv. Maui door te brengen met een gigantische groep water women!

Super(sport)vrouw

Goed, back to Tatiana. Opgroeien op Maui met drie oudere broers zorgde ervoor dat ze ‘vanzelf’ ging windsurfen, kitesurfen, golfsurfen – noem maar op. Op haaf 17e deed ze al mee in de wereldtop en was ze deel van de 12 beste vrouwelijke windsurfers in de wereld. Op dit moment is ze lid van het Dakine surfteam. Voor mij lijkt ze een soort super(sport)vrouw, aangezien ze naast basically alle soorten surfen ook nog eens heel erg goed is in yoga en dansen. Oh ja, en een B.S. Business Degree aan de universiteit van Hawaii aan het halen is.

Surf check 💕🌴🌊 @a2swim @calebkerr #swimwear #neoprene #bikini

A post shared by Maui Realtor 🌸World Butterfly (@tatianahowardmaffei) on

 

Buiten haar jaloersmakende sportprestaties (en, hallo, je werk kunnen maken van altijd in tropische wateren rondhangen) vind ik het meest inspirerende van Tatiana hoe ze haar eigen passie heeft omgezet in een toegankelijke wereldwijde movement van vrouwen die van elkaar leren, samen sporten, en alsof dat nog niet genoeg is zich ook nog samen inzetten voor het goede doel.

The Butterfly Effect is a worldwide movement hinged on empowering and inspiring athletic women everywhere, to grow together as a community and to use their collective drive to give back to local charities, all while encouraging a healthy lifestyle, a vibrant community, and active local involvement. Since its first event in 2007 on Maui, Hawaii with a dozen women, The Butterfly Effect has evolved into a BE ALOHA World Tour with over 30 different non-competitive events in 17 countries and with thousands of participants.

2016-Past-Events-1000x450-v1

De missie van The Butterfly Effect is niet alleen om de deelnemende vrouwen meer zelfverzekerd te maken wat betreft hun surf-skills, maar juist ook om ze meer vaardigheden te geven voor het dagelijkse leven. De organisatie organiseert dus ook voorlichtingen over milieu (iets wat watersporters en surfers bijzonder aangaat) en andere onderwerpen die op het eerste gezicht niet meteen met sporten te maken hebben.

1_butterfly-effect-Cabarete

Hun event in Barcelona heb ik vorig jaar helaas gemist, dus het is hopen op een nieuw Europees event – in de tussentijd blijf ik wel sparen voor dat reisje naar Hawaii 😉

———
Squad Out.
peace

PS: Lees ook dit interview met Tatiana op SUP The Mag!