Tough Squad heeft weer eens een kleine road trip in de planning staan; morgen reizen Jahmilla en ik af naar Antwerpen om daar een demonstratie en workshop bij te wonen van viervoudig wereldkampioen boksen Christina Hammer. Onderdeel van de workshop: sparren met Christina. Laat ik nou net de upper body strength van een garnaal hebben…

Vrouwen boksen op een dak, 1938
Vrouwen boksen op een dak, 1938

Ik vind boksen tegelijkertijd geweldig en afschuwelijk. Zeg nou zelf: wat is er stoerder dan een vrouw die weet hoe ze haar complete lichaam en vooral haar vuisten strategisch moet gebruiken, zonder dat het echt gaat om elkaar helemaal kapot rammen (denk: free fighting enz)? Aan de andere kant: moet het serieus een sport zijn om op mensen in te slaan?

Ik las afgelopen weekend een artikel over dat boksen ‘het nieuwe golfen’ wordt. Blijkbaar is boksen steeds meer en meer populair onder het hogere management van grote bedrijven. Let wel, die gaan dus niet naar de lokale semi-louche boksring. Nee, die hebben dus eigen white-collar boksverenigingen. Waarbij je gegarandeerd niet met een blauw oog of gescheurde lip op de bestuursvergadering verschijnt. Wringt toch wel weer; een blue collar sport willen doen omdat het zo lekker rauw is, maar dan niet écht mee willen doen. Goed. Ik ga dus ook boksen nu.

giphy

Ik heb nog nooit in mijn leven op wat voor manier dan ook gevochten. Tot grote hilariteit van mijn vriend(en) is mijn go-to idee van vechten de beweging in het gifje hierboven (note to self: niemand vecht zo). In mijn hoofd heb ik allerlei scenario’s waarbij ik grandioos faal tijdens de workshop. Dat mijn armen na twee slagen eigenlijk al niet meer willen. Dat mijn hand-oog-coördinatie nog slechter is dan ik me herinner van de balsporten die ik op school moest doen. Dat ik iemand onverwachts per ongeluk toch heel veel pijn doe met een slecht gerichte stoot. Ja, in deze scenario’s ben ik zowel super sukkelig als onverwacht extreem sterk, ja :’)

serveimage3J92A1VY

Morgenochtend om 12 uur ga ik Jahmilla oppikken en rijden we samen naar Antwerpen. We houden je op Instagram op de hoogte, en op vrijdag zullen we je laten weten of we allebei nog leven. En hoe impressive Christina was. Hopelijk kan ik mijn armen dan nog omhoog houden om terug naar Amsterdam te rijden.

———
Squad Out.
peace