Goed, je hebt Christina Hammer al eerder deze week op Tough Squad langs zien komen. Toch konden we het na onze workshop boksen van gisteren, waarover later meer, niet laten om deze Fuck Yeah Friday ook aan haar op te dragen. Want wát een topwijf is die Christina zeg.

Ten eerste dit even uit mijn systeem krijgen: TOTAL GIRL CRUSH. Serieus, ik was in staat om deze post maar uit één woord te laten bestaan. Girl crush. Niet. te. doen. Die ogen, die kracht, dat lichaam, die persoonlijkheid. Hoe meer Belgische biertjes ik gisteravond wegtikte, hoe harder ik alleen maar bleef zeggen hoe erg die girl crush was. Ben nog steeds in staat om een foto van haar boven mijn bed te hangen.

IMG_3131_edited

Zo. Dat is eruit. Aangezien jij Christina waarschijnlijk net zo goed kent als ik een paar dagen geleden (lees: niet), om te beginnen wat basics. Christina Hammer is 25 (ja, vijf-en-fucking-twintig pas) en viervoudig wereldkampioene boksen in de middle en supermiddle weight klassen. Op haar twintigste won ze haar eerste wereldtitel. Ze woont en traint (elke dag zo’n vijf uur!) in Magdeburg, Duitsland. Sinds ze is begonnen als professioneel bokser is ze nog nooit verslagen: haar track record telt nu sinds 2009 een whopping 18 gewonnen gevechten achter elkaar.

IMG_3085_edited

We hebben naast een keiharde training van dik twee uur gisteren in Antwerpen ook nog even met Christina mogen kletsen. Eerste wat ze zei: “You’re so tall! I like tall women! And I love Amsterdam” Hadden we die alvast weer in de pocket als Amsterdamse amazones. Om je in de stemming te brengen, dit is een stukje van haar demonstratie gisteren. Je wil haar niet boos maken, laat dat duidelijk zijn – dat we allebei ook nog twee minuten met haar 1-op-1 in de ring hebben durven sparren verbaast me nog steeds een klein beetje:

What’s your favorite quote?

Zonder enige aarzeling: “Win or die!”

Wie is je rolmodel, in het boksen of in het algemeen?

“Ik vind Muhammad Ali een geweldige kampioen, voor het boksen. Hij is een hele slimme man, heel politiek, echt een boks-legende. In het dagelijks leven kijk ik erg op tegen veel verschillende mensen. Ik hou van sterke vrouwen; je eigen weg gaan, doen wat je leuk vindt, en niet naar anderen kijken of je iets aantrekken van wat anderen zeggen.”

IMG_3127_edited

Wat betekent ‘tough’ zijn voor jou?

“Hard werken. Elke dag hard werken en je droom volgen. Soms kom je een steen tegen op weg naar je droom, maar je trapt die gewoon keihard weg en gaat verder! Soms is het moeilijk, boksen is echt een mannensport. Er zijn zoveel vooroordelen over vrouwen in het boksen. Ik daag mannen dan gewoon uit: ‘Ok, doe je stoer? Kom maar op dan’. In het begin zijn ze heel aarzelend, maar zodra ik de eerste klap uitgedeeld heb begrijpen ze wel dat ik serieus ben.”

“Toen ik net begon met boksen dacht ik, ok, ik ben een redelijk goede bokser. Maar ik geloofde niet dat ik een kampioen was, ook al won ik steeds al mijn gevechten. Toen mijn trainer me aanraadde om een hoger niveau op te zoeken besloot ik het gewoon te doen. Inmiddels geloof ik in mezelf en laat ik me niet terughouden door mijn eigen gedachten, of door anderen. Denk dus niet alleen maar ‘oh, ik kan dit niet, ik kan dat niet’. Blijf positief en doe het gewoon.”

IMG_3103_edited

Christina, dat gaan we zeker doen. Ik heb in ieder geval in tijden niet zo’n lekkere workout gehad als gisteren, dus misschien is dat boksen toch meer iets voor mij dan ik dacht. Lekker alle frustratie eruit rammen. En met een coach als Christina is dat nog net even een stap leuker; een super sterke sportvrouw, maar niet te beroerd om met megaveel enthousiasme haar sport uit te leggen aan andere vrouwen. We like. A lot!

———
Squad Out.peace

PS: Thanks Christina, voor de workout, maar bovenal voor dat je onze Instagram foto’s van de workshop één voor één hebt geliked gisteravond. GIRRRRL CRUSH.