Wij zijn altijd in voor een goede, sterke film met vrouwelijke hoofdrolspeelsters en een coming-of-age verhaal. Toen we de trailer van The Fits (2016) zagen waren we dan ook meteen verkocht.

The Fits is een psychologisch portret van de 11-jarige Toni (aanstormend talent Royalty Hightower) uit Cincinnati. Toni is een tomboy die samen met haar oudere broer los gaat in de boksring,  maar zich eigenlijk liever bij het dansteam wil voegen dat in de zaal naast haar training samen komt. Geïnspireerd door de verbondenheid en het zelfvertrouwen van deze groep meisjes en vrouwen stort Toni zich op het oefenen van dansroutines in de hoop mee te mogen doen. Wanneer opeens meerdere meisjes uit het team last krijgen van mysterieuze aanvallen, trekt Toni haar behoefte aan acceptatie door de groep in twijfel.

Het mooie aan The Fits is dat er geen gebruik gemaakt wordt van de clichés van “jongens tegen de meisjes”, maar dat het gaat om de persoonlijke zoektocht van Toni naar bij welke groep zij zich het meest zichzelf voelt. In de bokswereld waar de jongens hun dominantie uitvechten over pizza, of de danswereld, waar fysieke kracht net zo belangrijk is maar het meer om het zijn van een team draait? Haar verlangen naar juist wel of juist niet bij een bepaalde groep horen maakt The Fits tot een intrigerend verhaal.

the fits

Ook niet onbelangrijk, de toewijding en determinatie van Toni is een flinke inspiratie als je zelf even wat motivatie kwijt bent qua sporten 😉 Wij kunnen na het zien van de trailer van The Fits niet wachten tot de film ook in Nederland uit komt!

———
Squad Out.
peace