Lena Dunham die voor Buzzfeed een podcast maakt? Dat moet goed zijn, dacht ik zelf. Eind 2015 kwam de eerste podcast van Women of the Hour uit. En omdat ik eigenlijk nooit naar podcasts luister kwam het er eigenlijk nooit van om hier eens voor te gaan zitten. Ik vergat het altijd, net zoals ik ook pas veel te laat mezelf subscribde op Lenny Letter. Het paarse I-icoontje op mijn telefoon zal ooit vast wel een keer ingedrukt zijn, maar dat zal dan waarschijnlijk geweest zijn toen ik met mijn dikke duim een andere app wou openen. Tot dit weer gebeurde 2 weken geleden en ik me bedacht dat het toch eens een keertje tijd werd om de podcast te luisteren. En ik helemaal hooked werd.

Feministische podcast

Woman of the Hour laat je per episode gesprekken horen die gaan over liefde, vriendschap, sex, lichaam en werk. Dit zijn gespreken die Lena Dunham zelf voert met niet bepaald onbekende personen zoals Emma Stone (Easy A), Emily Ratajkowski (‘Blurred lines’ model) en Jemima Kirk (Jessa uit Girls). Naast hen laat Lena ook andere toffe mensen aan het woord.

radicalmonarch

Zoals ‘The Radical Monarch’ uit Oakland, een groep jonge meisjes of color die een revolutionaire twist zijn op de welbekende Girl Scouts. Alleen leren de jonge activisten over sociaal maatschappelijke onderwerpen en verdienen zij hun onderscheiding door bijvoorbeeld mee te lopen met een ‘Black Lives Matter’ mars. Deze jonge feministen in spé zijn the future. En wat ben ik super jaloers dat ik zoiets niet had toen ik jonger was.

Benieuwd geworden? Hier alvast een voorproefje:

“Please subscribe if you like bad-asses, deep questions, giggling, sexual healing, Gaia life force, style, summer-camp, cute kids, the Internet and feminine power,”

Dit is waarom Lena Dunham zelf vindt om welke redenen je de podcast moet luisteren. Maak podcast luisteren weer cool, en abonneer je gratis op Women of the Hour op je iPhone. Je kunt het makkelijk beluisteren tijdens het hardlopen, in de trein of gewoon tijdens het afwassen zoals ik altijd doe. Het lijkt dan net een beetje of Lena in mijn woonkamer zit te praten met andere mensen, en we hele goeie vrienden zijn. Via soundcloud luisteren kan trouwens ook!

———
Squad Out.
peace