Mijn verloofde (ja) gaat altijd helemaal stuk als ik in de keuken aan het aanrecht even wat sta te eten. Hij noemt het “lijzig eten” – alsof ik in een soort trance ben en niet weet dat ik aan het eten ben. Obviously weet ik dat wel. Ik heb dan gewoon even geen zin om helemaal een bord te pakken en aan tafel te gaan zitten om dat laatste restje, dat beetje chips of dat ene stuk cake te eten. Hey, ik hou nou eenmaal van (vaak) eten. Vanaf vandaag kan ik hem echter zeggen dat het gewoon heel normaal is wat ik doe, misschien zelfs wel kunst, als het aan Sally Nixon ligt:

sally nixon

Sally Nixon tekent vrouwen

In een wereld waarin vrouwen meestal terwijl ze bekeken worden beoordeeld worden op of ze wel doable, slank of verzorgd genoeg zijn, zorgt Sally Nixon voor een frisse wind. De vrouwen die zij tekent zijn zoals jij en ik. Ze hebben buikjes, eten chips zonder broek aan, zitten tijd te doden op hun telefoon in een winkelcentrum, doen movie nights met vriendinnen. Op haar website omschrijft Sally Nixon zichzelf als volgt:

Sally Nixon is an illustrator living in Little Rock, Arkansas. She graduated from the University of Arkansas at Little Rock in 2013 with a BFA in illustration. She loves drawing girls because they’re pretty and food because it’s the best. Currently, she is in the middle of a 365 day drawing challenge in which she completes one small drawing every day. Check it out on her instagram!

Sally_Work_2

Haar doel is om met elke tekening het schijnbaar niet bijzondere te verheffen tot iets speciaals dat het waard is om bekeken te worden. Vandaar dus dat Sally illustraties maakt van vrouwen die op de wc zitten terwijl hun hond naar ze kijkt. Of van vrouwen die het haar van hun dochter invlechten achter de tv. Van vrouwen die hun sokken aantrekken. Vrouwen die donuts eten in het park, die hun tanden poetsen onder de douche (incl. tan lines), en ga zo maar door.

Hieronder een paar van onze favoriete tekeningen:

360_365drawing
I most likely literally did this at one point, inclusief deze exacte boeken

361_365drawing 358_365drawing

0f421393df4f8819bb346ea965244aac

In een gesprek met ATTN vertelt Nixon hoe ze besluit om bepaalde tekeningen te maken:

I love drawing rooms or environments for my characters to inhabit. I start by deciding what location I feel like drawing, like a bathroom or a restaurant, etc. Then I decide if there will be one person or multiple people in the scene and what they’re doing. Most of the scenes come from moments from my own life. I came up with the girl brushing her teeth in the shower while I myself was brushing my teeth in the shower.

En, ben je het met ons eens? Vind je ook niet dat deze illustraties heerlijk herkenbaar zijn én ook nog eens fantastisch getekend? Je kunt meer van Sally Nixon vinden op haar website. Zelf vindt ze trouwens de illustraties van Phoebe Wahl fantastisch, en alles wat Tuesday Bassen doet. Voor het geval je nog wat afleiding nodig had op deze grijze zaterdag…

———
Squad Out.
peace

Alle foto’s eigendom van Sally Nixon