Elk jaar opnieuw wordt er gehamerd op goede voornemens. Je hebt het er met je vrienden over op Oudjaarsnacht en legt ze dan ook nog eens braaf, en brak, uit aan je opa en oma op Nieuwjaars ochtend. Maar stiekem zijn dit vaak niet de leuke voornemens, maar de verplichte. ‘Beter je best doen op school’, ‘promoveren op werk’, ‘ECHT 5 kilo afvallen dit jaar’. Toch, zonder dat je het merkt, kruipen er gedurende de eerste helft van het jaar ook ‘zomervoornemens’ in je planning.

Voornemens met een exotisch tintje

Hoewel er natuurlijk altijd een aantal overeenkomen met de plannen die je hebt gemaakt met Nieuwjaar (passen in je polkadot bikini, zorgen dat je geen herkansingen hebt zodat je wel gewoon twee volle maanden naar Bali kan), zijn ook wat beloftes aan jezelf die een specifiek exotisch tintje hebben en daarom alleen in de zomer kunnen. Zoenen met de poolboy is namelijk minder tof als het buiten -20 is en het daardoor binnen in een tropisch zwembad moet. Tenzij je natuurlijk op vakantie gaat naar IJsland, dan kan het niet anders.

pexels-photo

Goede Voor-Game-ens

Deze voornemens hebben, geloof ik, nog niet echt een naam. Daarom, helemaal in de competitieve sfeer van het EK atletiek dat in mijn hometown aan de gang is, introduceer ik vandaag officieel de Goede Voor-Game-ens: een potje goede voornemens verwezenlijken tegen jezelf in de komende paar zomermaanden. Daarom heb ik alvast mezelf uitgedaagd om ze op te schrijven en dus mijn ‘summergoals’ écht te maken. Ik raad jullie zeker aan dat ook te doen. De mijne luiden als volgt:

 1. Elke week wil ik een avontuur meemaken.
  Het maakt me niet zozeer uit wat voor avontuur, maar het moet een geweldig verhaal worden. Van iets simpels als dansen in de regen op een verlaten grasveld tot proberen de nieuwe achtergrond danseres van Beyoncé te worden, alles telt. Hoewel ik denk dat het eerste wat meer haalbaar is, maakt dat lekker niet uit want volgende week heb ik dan weer een nieuw avontuur.
 2. Ik wil minimaal 1x een gave vrijwilligerswerk job doen.
  Ik kan wel fijn op avontuur gaan voor mezelf, maar het is ook wel fijn als ik ergens iets zou willen doen voor de wereld. Dus daarom: Een onbaatzuchtige daad mocht niet ontbreken.
 3. Ik wil aan het eind van de zomer een instagramwaardige yoga houding kunnen.
  Ja, deze goal is weer helemaal voor mezelf. Ik krijg helemaal kriebeltenen van hoe cool al die Instagram yoga-chicks eruit zien als ze boven op een berg ondersteboven quinoa van tussen hun tenen kunnen eten. Dus dat wil ik ook. De foto volgt nog, beloofd.
 4. Voor mijn wereld verbreding zou ik graag 1 nieuwe hobby proberen/houden/pro in worden.
  Ik ben een beetje een gewoonte mens en daardoor lees ik dezelfde soort boeken, fiets en ren ik dezelfde routes en doe ik dezelfde sporten. Maar deze zomer ga ik een nieuwe uitdaging aan.

20934593035_abb413fecc_b

Zwerfkatten quinoa voeren

Technisch gezien zou ik in een middagje klaar kunnen zijn met mijn lijst. Op avontuur naar Zuid-Spanje zwerfkatten ondersteboven quinoa voeren in een yoga houding waar ik vet goed in ben geworden en iemand maakt daar een foto van, voor op Instagram. Toch denk ik dat het wel een aantal weken duurt.

Je moet jezelf je leven lang blijven uitdagen en dat is dan ook wat ik deze zomer ga doen. Motiveer mij en jezelf door ook een eigen lijstje te maken zodat je sowieso trots het herfstseizoen in gaat! Hou je ons op de hoogte? #GoedeVoorGame-ens

———
Squad Out.
peace