Soms kom je van die campagnes tegen waarvan je helemaal amped up wordt. En waardoor je je direct afvraagt waarom dit nog niet eerder bestond. De campagne #WhatIReallyReallyWant van The Global Goals is er zo een.

Als voortzetting van de Millenium Ontwikkelings Doelen, zijn er nu de zogenaamde Sustainable Development Goals. Deze 17 doelen zijn door nagenoeg alle landen in de wereld afgesproken. Ze zijn opgesteld om de wereld te verbeteren, bijvoorbeeld door het tegengaan van armoede, klimaatverandering of onevenwichtigheid in de samenleving. The Global Goals zet zich in om deze doelen breder onder de aandacht te brengen. Want ja, hoe belangrijk ze ook zijn, het klinkt allemaal nogal saai en ver van je bed, right?

Vandaar dus dat ik de #WhatIReallyReallyWant campagne zo fantastisch vind. Wie van ons ging er vroeger niet helemaal los op dit Spice Girls nummer (sowieso liefde voor de Spice Girls <3)? Het was hét anthem voor girl power. Ik weet nog wel dat ik als klein meisje de Engelse tekst niet helemaal bij kon houden, maar dat geeft niet. Bij deze video maken de teksten in beeld namelijk meteen duidelijk wat the girls want:

Want what girls really, really want is toegang tot onderwijs, gezondheidszorg, gelijke beloning. Morgen is de originele clip van Wannabe alweer 20 (!) jaar oud; die kwam uit op 8 juli 1996. Victoria Beckham tweette deze nieuwe versie gisteren met het bericht “20 years on – Girl Power being used to empower a new generation. So proud.”

Wat zou jij noemen? Je kan jouw wens delen via een foto met de hashtag #WhatIReallyReallyWant. Global Goals neemt alle input dan in september mee naar de Verenigde Naties.

———
Squad Out.
peace