Wie deze geweldig mooie vrouw nog niet kent, laat mij haar aan jullie voorstellen. Ashley Graham is een 28-jarig (rol)model uit Amerika die ontdekt werd op haar twaalfde. Een plus-size model dat op dit moment barrières doorbreekt met haar werk. Zo stond zij al op de cover van de Elle, London Times, Style Magazine, Vogue, Harpers Bazaar, Glamour en 81992 andere tijdschriften. Je kan haar een echte body activist noemen; zo geeft zij lezingen aan vrouwen over lichaamsbeeld en zelfacceptatie. En buiten dit alles om, ontwerpt ze zelf ook nog eens kleding!

Ik moet eerlijk zijn dat ik wel een mega crush op deze vrouw heb. De manier hoe ze zichzelf draagt, hoe ze overkomt, wat ze uitstraalt. Er zijn genoeg trollen die nare opmerkingen over haar maken, maar op de een of andere manier bedenkt deze superwoman altijd een goed antwoord terug en lijkt het net of het haar niet veel doet. Ik wil niet graag iemand helemaal idolizen, maar zij is echt iemand naar wie ik op kijk. Een mooi mens van buiten en van binnen. Als je haar nog niet volgt op social media, go and do it! Instagram, Twitter, Facebook en natuurlijk kan je haar ook volgen op snapchat: theashleygraham.

Video vixen

Bij het beeld video vixen denk ik vaak aan schaars geklede dames die een nietszeggende rol vervullen in videoclips. Halfnaakt, onderdanig aan een rapper, eentje die zo vaak mogelijk in beeld probeert te komen door zo uitdagend mogelijk te poseren. Niet iets waar mijn feministische kant graag naar kijkt. Maar de band van Joe Jonas: DNCE kwam toen uit met het nummer Toothbrush, met niemand minder dan Ashley Graham in de hoofdrol van hun videoclip. Ik zeg ‘high five’ voor de curvy ladies! In de clip speelt ze het vriendinnetje van Jonas en probeert hij haar te vertellen dat ze haar tandenborstel wel mag laten staan at his place 😉

Ashley staat dan wel voornamelijk in haar ondergoed en zijn t-shirt te dansen, maar de speelse manier waarop het gefilmd is maakt dat het net even lijkt alsof de 2 in het echt ook iets speciaals delen. En werd ik meegezogen in hun romance. Helaas is Ashley Graham al een tijdje getrouwd met een hunk genaamd Justin Ervin en kan ze dus ook nog eens goed acteren. Is there anything she can’t do?

landscape-1455469434-elle-ashley-graham-sports-illustrated

Sports Illustrated

En dan is er de overwinning om als eerste plus-size fotomodel op de cover van Sports Illustrated te staan. Dat gebeurde haar dit jaar bij de Swimsuit Edition. En ik weet niet van jullie, maar isn’t she gorgeous? Niemand kan ontkennen dat deze cover gewoon adembenemend mooi is. Het idee dat alle cover modellen dun moeten zijn is naar mijn idee dus zulke lulkoek. Degene die dat verzonnen heeft, heeft vast en zeker nog niet naar deze cover gekeken. 1-0 voor alle plus-size modellen die elke dag te horen krijgen dat ze nooit op een cover zullen staan.

TEDxAshley Graham

Okay, voordat je verder leest, moet je eerst even deze TEDxAshley Graham bekijken. Al gedaan? Ik denk dat je net als ik nu ook wel een kleine crush op haar hebt. Haar overtuigende woorden inspireren mij als ik soms even niet de kracht kan vinden om mezelf aan te kijken in de spiegel en blij te zijn met wat ik zie. Hoe zij daar staat krijg ik bijna een soort Oprah momentje en zal ik luisteren naar alles wat er uit haar mond komt. Ik denk dan ook dat Ashley Graham nog veel meer gaat betekenen voor (plus-size) vrouwen. En ik ben super benieuwd naar welke dingen zij in de toekomst gaat doen. Ik hoop stiekem op een talkshow, misschien zal ze haar eigen modellenbureau beginnen, een plus-size warehouse openen in elke wereldstad, haar eigen magazine? Eén ding weet ik zeker. Ze gaat ons verrassen met alles wat ze nog gaat doen. She is a force to be reckoned with.

En voor iedereen die nu met mij samen met mij aan het girlcrushen is, nog wat foto’s van deze tough lady:

🍹🍹🍹

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on

Serving bodycon realness from @HM #hmforeversummer #beautybeyondsize

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on

 

“Be you, be real, be authentic, be your favorite kind of woman, don’t let anybody else take that job. And remember this is the generation of body diversity”

———
Squad Out.
peace