Serena Williams is niet van de troon te stoten. De 34-jarige tennisster is sinds ze op haar veertiende pro ging, niet meer van het veld te slaan. Eén van de beste spelers allertijden. En als het aan de moeder van Drake ligt, de ideale schoondochter.

serena williams

Serena versloeg Angelique Kerber en evenaart nu met haar 22 Grand Slam titels het record van Steffi Graf. Het is haar 71e (!) WTA titel. En alsof dat nog niet mooi genoeg was, won Serena gisteren samen met zus Venus ook nog hun zesde Wimbledon doubles titel.

Maar daar houdt het niet op voor Serena. Ze is in on the court net zo sterk als daarbuiten, en grijpt regelmatig de kans om zich uit te spreken over gender ongelijkheid in de sport, over racisme, en over andere vormen van ongelijkheid:

Vorige week maakte Serena (wederom) duidelijk dat ze vindt dat er voor mannelijke en vrouwelijke spelers evenveel prijzengeld moet zijn bij grote tennis toernooien. Op een persconferentie in Londen deelde ze haar mening over vrouwelijke atleten, over haar carrière, en over het ‘atleet zijn’ in het algemeen:

I’ve been given such a great opportunity, I’ve been given so much talent. I’ve been put in a position where I can inspire females, ladies, and men as well. Anyone, any kid out there that wants to be something, has dreams.

I’ve had great dreams. I didn’t come from any money or anything, but I did have a dream and I did have hope. That’s really all you need.

We shouldn’t put any female athlete in a box. Why do we have to be limited to just female athletes? We all work really hard. We just want to be known as just athletes.

Ook sprak ze zich uit over de gebeurtenissen in Amerika van de afgelopen dagen. Wij kunnen maar één ding zeggen: wat een geweldige, sterke sportvrouw. Als dit geen power lady is, dan weten wij het ook niet meer.

———
Squad Out.
peace

PS: Oh ja, en laten we niet vergeten dat Serena naast haar ongelooflijke tennis carrière ook nog tijd heeft om, bijvoorbeeld, in Lemonade te figureren:

serena williams lemonade