Vanaf dit weekend begint in delen van Nederland de zomervakantie. Of je nou nog aan de schoolvakanties vast zit of niet (ik kan niet eens meer geloven hoe lang die zijn, trouwens), de komende maanden staan in het teken van zon, strand, drankjes, late avonden dansen. In het teken van vakantie, in eigen stad, ergens anders in het land, of op een exotische bestemming. Nu staan Nederlanders er om bekend dat we echt in elk land ter wereld te vinden zijn in de zomer. Net als de Britten; en die zijn soms toch niet zo goed in zich voorbereiden op hun fantastische vakantie… De Twitter account @HolidayComplain verzamelt echt geregistreerde klachten van Britse vakantiegangers, en we wilden je deze 16 hilarische vakantie klachten niet onthouden. Om je tussen alle sport-gerelateerde en serieuzere stukken te voorzien van een kleine snack 😉

1. Ik wilde alles juist zo graag ontvluchten
“Toen we aankwamen in het resort kwamen we erachter dat Bert en Mavis van verderop in de straat er ook waren. Ik haat Bert.”

2. Vakantie = zee, right?
“Ons hotel in Londen had geen uitzicht op zee.”

3. Gadverdamme
“Het water in de Golf van Mexico was te zout. Niemand had me verteld dat er zout in het water zou zitten. Het was smerig.”

4. Hadden we net zo goed niet kunnen gaan
“Het weer thuis was net zo lekker als het weer op vakantie terwijl we weg waren.” (Deze had van een Nederlander kunnen zijn)

5. Doggy kisses
“De tijdzone was anders dan thuis dus we konden niet met onze poedel FaceTimen.”

6. Toen konden we ons echt niet meer inhouden
“Mijn verloofde en ik boekten een kamer met twee enkele bedden, maar kregen er één met een tweepersoonsbed. Nu ben ik zwanger.”

vakantie klachten tough squad

7. Het was zo’n smoothe koop
“We kochten voor 5 euro Ray-Ban zonnebrillen van een straatverkoper, om er later achter te komen dat ze nep waren.”

8. Zoveel buitenlanders!
“We gingen op vakantie naar Spanje en hadden een probleem met de taxichauffeurs, ze waren allemaal Spaans.”

9. Maar andersom is het ook weer niet goed…
“Onze tourleider was Engels. We vonden dat niet bepaald authentiek.”

10. Een onbekende fobie
“De kamermeisjes vouwden mijn handdoek steeds in de vorm van een zwaan. Ik ben bang voor zwanen.”

vakantie klachten tough squad

11. Er stond niks in de brochure over vissen
“Er zaten vissen in de zee. Onze kinderen waren bang.”

12. Ok, deze is stiekem wel waar
“De Fanta orange was in Spanje een stuk meer Fanta-achtig dan de Fanta thuis.”

13. Het is ook wel moeilijk allemaal
“Er hing een do not disturb kaartje aan de binnenkant van de deur in mijn kamer. Ik was in de war en dacht dat het personeel me binnen had gesloten.”

14. Gewoon blijven proberen
“Het was moeilijk om bruin te worden terwijl ik bij het binnenzwembad zat.”

vakantie klachten tough squad

15. Ik was liever in levensgevaar
“Jullie hadden gezegd dat het dorpje vlakbij een vulkaan was, maar we zijn er naartoe gegaan en er was helemaal geen lava. Ik weet bijna zeker dat het gewoon een berg was.”

16. In de ongerepte natuur
“We gingen op een kano-excursie maar waren zeer teleurgesteld dat niemand ons had verteld dat er geen wc aan boord zou zijn. Het was heel onhandig.”

Ok, hoeveel hier nou echt echt van is weten we niet echt zeker. Het is bijna niet voor te stellen dat mensen zulke vakantie klachten op zouden sturen – then againpeople are pretty stupid sometimes. Laat het in elk geval een inspiratie zijn voor alle dingen waar jij je niet druk over zal maken deze zomer!

———
Squad Out.peace