Holy shit, het is alweer september. Sep-tem-ber. De r in de maand, de scholen weer begonnen, iedereen weer terug van vakantie, jassen al weer bijna uit de kast; alles.

Het is je misschien opgevallen dat het de afgelopen weken wat stil was op Tough Squad. Hoeveel passie we ook hebben voor het delen van alles wat met sport, lifestyle en zelfkennis te maken heeft, zat het echte leven even in de weg. Sommigen waren bezig met afstuderen, anderen met de overstap maken van middelbare school naar de volgende fase, weer anderen met solliciteren, verhuizen, enzovoort. Alles wat hoort bij een volwassen leven, en niet altijd te combineren is met de rust om te schrijven. Mijn eigen zomer zag er een maand geleden heerlijk warm en rooskleurig uit, maar werd ruw in de war gegooid doordat mijn vader opeens na twee hartinfarcten in het ziekenhuis belandde. Oh ja, en daarnaast ga ik ook volgende maand (!) al trouwen. Met mijn vader gaat het gelukkig inmiddels weer wat beter, maar de focus om stukken te schrijven was er even niet bij.

Al dit soort veranderingen in het leven doen je beseffen wat er echt belangrijk is. En dat is dus niet de beste sportoutfit of het strakste lichaam, maar gezondheid, familie, liefde (ook voor jezelf!) en een stabiele situatie voor jezelf, waar jij je rustig bij voelt. Waardoor het minder heftig is als de balans in je leven even niet helemaal goed zit. Of dat nou juist huisje-boompje-beestje is of een baan in een club waarbij je dagritme compleet omgedraaid is. Doesn’t matter. Zolang het voor jou een goede basis vormt, waarin je everything that life throws at you kan opvangen.

In september draait alles op Tough Squad om die basis. Denk aan de basis voor een gezond lichaam en gezond eten. Maar ook de basis voor een gezonde geest komt voorbij; hoe zorg je dat je stressniveau niet bij het minste of geringste omhoog schiet? Wat vormt de basis van het succes van sportvrouwen? Ook kan je vanaf deze maand twee nieuwe categorieën verwachten: wat die precies worden houden we nog even geheim.

We zijn geen basic bitches – samen kunnen we de wereld aan.

Liefs,
Anneloes

———
Squad Out.