Podcasts zijn voor ons een beetje blijven hangen in het tijdperk van LimeWire en onze eerste iPods. (Confession: mijne was een roze iPod mini, en is zelfs vereeuwigd in het stukje over mij in mijn eindexamen-jaarboek…) Na het lezen van Jahmilla’s stuk over Women of the Hour moest ik toegeven dat podcasts allang een heel ander medium zijn geworden dan vroeger. Ze bestaan niet meer alleen uit suffe lezingen of semi-leuke radioshows opgenomen in een zolderkamer.

Tegenwoordig hebben veel podcasts productiewaarden die gelijk zijn aan grote comedy (TV) shows – we like! Helemaal excited werden we daarom toen we erachter kwamen dat Jessica Williams, één van onze favoriete correspondenten van The Daily Show, een podcast heeft.

2 Dope Queens

Jessica maakt 2 Dope Queens samen met Phoebe Robinson. In de serie delen ze de ups en downs van het moderne leven als vrouw in NYC met je. Verrassend genoeg houdt deze podcast vooral het midden tussen een gesprek met vriendinnen met een lekkere hoeveelheid drank erbij, en een avond in een comedy club met precies de goede mix aan comedians. Niet te pretentieus, maar ook niet zo informeel dat de halve show uit inside jokes bestaat.

Afbeeldingsresultaat voor 2 dope queens

En dan staan hun items ook nog bol van topics zoals racistische taxichauffeurs (of: hoe als zwarte vrouw een gratis Uber ritje te regelen), mannen vs. vrouwen in stripclubs, of de ‘voordelen’ van rollenspellen binnen je relatie – trust me, die laatste is verrassend grappig. En dat is allemaal alleen nog maar de eerste aflevering.

We kunnen eigenlijk maar één ding zeggen: ga dit luisteren! Het is gegarandeerd een hilarisch begin van je dag onderweg naar werk. Of een perfecte manier om jezelf af te leiden tijdens die ene lange training. Elke dinsdag komt er een nieuwe aflevering online op hun eigen site en iTunes.

———
Squad Out.

PS: Jessica is inmiddels weg bij The Daily Show, maar is bezig met haar eigen show op Comedy Central! <3

Header foto credit: HBO