Ergens in de afgelopen maanden ben ik een uitweg gaan zoeken. Een vlucht om niet te schrijven op Tough Squad.

Niet dat ik niet nog steeds helemaal gek ben op het fantastische idee wat Anneloes en ik hadden op die regenachtige zondag na Run with Hart. Maar jeetje ja, ik leer mezelf steeds beter kennen en ik ben gewoon iemand die dus liever voor de UIT weg gaat. Uitgaan, Uitslapen, Uitgeven, Uitlopen. Dit zijn wel echt kernwoorden die in mijn woordenwolk zouden staan.

Ik kwam er dus ook achter dat als ik zelf niet echt geïnspireerd ben, niet graag over dingen wil schrijven. Ik las geen artikelen meer, luisterde geen muziek, keek films noch series. Ik nam geen informatie meer tot mij, en daar schrok ik wel een beetje van.

Als je me nu dus vraagt wat ik de afgelopen tijd heb gedaan? Ik wou graag in September beginnen met de opleiding SPH, maar omdat ik dingen graag uitstel (ja daar is ie weer) was ik te laat met inschrijven. Ik heb ondertussen wel een 9-5 baantje erbij, met de dagelijkse rompslomp die het kantoorleven met zich mee brengt. Gezien hoe ik de horeca in-n-outs ken, is de wereld van 9 tot 5 mij nog steeds vreemd. Zoals elkaar heel ongemakkelijk goedemorgen wensen in de lift, of nog beter: de 12-uur lunchpauze, waarbij alle afdelingen afdruipen naar de kantine om daarna lekker met z’n allen weer bij elkaar aan 1 tafeltje gaan zitten. Zo lekker anti-social.

Uitstellen

Ik heb een master degree in dingen uitstellen. Het liefst stel ik naar het toilet gaan tot het laatste moment uit. Ik ben er zo eentje die het beste presteert onder druk zeggen ze – tenminste, als ik mijn boogschutter horoscoop moet geloven. Of misschien komt het door de tijd die ik in Spanje heb gewoond, en heeft die mañana, mañana mentaliteit mij toch weten te pakken. The dirty bastard.

Ik vroeg me dan ook deze week af wanneer de laatste keer was dat ik had hard gelopen. Eigenlijk had ik me het veel vaker afgevraagd en kom ik dan tot de conclusie dat het echt al veel te lang geleden is. Dat het te warm of te koud was, ik zou een blessure oplopen omdat ik al zo een lange tijd eruit lag, ik zou spierpijn krijgen en de volgende dag niks kunnen, het tijdstip was niet goed, ik kon me zelfs al demotiveren door erover na te denken hoe ontzettend druk het was nu het hele Vondelpark hardloop mekka is geworden. En de magische woorden die dan door mijn hoofd gaan zijn: “Ohh, maak je niet druk, dat hardlopen komt wel”. Maar het moment is tot op de dag van vandaag nog steeds niet gekomen.

Op dit moment krijg ik mijn endorfine ergens anders vandaan. En dat is de liefde! In plaats van bezig te zijn met een balans te vinden tussen fit en fabulous zijn,  ben ik nu helemaal ondergedompeld in ‘a pool of love’. Super cheesy, al zeg ik het zelf.

I’m OUT

Genoeg met alles uitstellen. Ik heb weer zin om te schrijven over dingen die mij bezig houden. Zoals het feit dat ik elke dag het liefst wakker word op het nieuwe album van Solange. Het geeft me kracht om de dag door te komen, als een sterke gekleurde vrouw! Ik weet niet of ik het mag uitspreken, maar misschien hou ik op dit moment meer van haar dan d’r zus, aka Queen Bey: don’t shoot me.

Ook heb ik zin om leuke artikelen met jullie te delen, filmpjes, nieuwe series, en natuurlijk dingen die mij niet aan staan. Zoals hoe ik de hele ‘situatie’ in Amerika niet begrijp en met open mond ernaar kijk. Of hoe ik langzaam voel dat de hele zwarte pieten discussie er weer aan zit te komen. Thank god dat ik persoonlijk geen Facebook heb en het schouwspel van elkaar verrot schelden en discrimineren niet aan hoef te zien.

Iets wat ik in elk geval niet uitgesteld heb was het crossfit event van Anita gisteren. Ik ben ka-pot. Maar was dat nou echt zo erg, is dat een reden om het niet te doen? Natuurlijk niet. Dus hou onze Insta in de gaten voor nog wat kleine re-caps. En bereid je maar voor op alle leuke posts die er van mij aan komen.

———
Squad Out.