Voel je jezelf inadequaat of een minder goede sporter doordat je buik niet strak is? Confession: ik soms wel. Kijk dit inspirerende Revolution filmpje en ik garandeer je dat je daar een stuk beter over voelt.

Wij verstoppen op onze beurt onze #bellyjelly sowieso niet – zie bijvoorbeeld deze bh review post 🙂 – hoe confronterend dat soms ook voelt. We dromen van een wereld waarin vrouwen met wat voor kledingmaat dan ook zich niet beperkt voelen door hun buik.

Ja, op dit moment spelen er ontzettend veel schijnbaar belangrijkere problemen in de wereld. Maar als we onszelf niet kunnen accepteren om wie we zijn, niet van ons lichaam kunnen houden om wat het kan in plaats van welke kledingmaat of welk gewicht we hebben, komen we niet ver.

When you own your belly jelly, you expose your grit, strength, who you are

Revolution is gemaakt door de Movemeant Foundation, die er hard aan werkt om vrouwen en jonge meisjes hun zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid en een positief lichaamsbeeld te laten vinden. Movemeant spoort vrouwen van alle leeftijden aan hun belly jelly te omarmen, en biedt daarbij tools om je zelfbeeld te verbeteren. Fitness en beweging worden gebruikt als weg naar body positivity. Ze voeren hun programma’s vooral uit op openbare scholen en tijdens grote evenementen (serieus, waarom was dit er niet op mijn middelbare school?).

“Er is nog nooit een beter moment geweest om de dialoog die vrouwen over hun lichaam hebben om te draaien,” zegt Jenny Gaither, de oprichter van Movemeant. “Het omarmen van onze belly jelly en het vieren dat vrouwen fysiek sterk zijn ondanks dat beetje jiggle is een krachtig statement, en een waarvan we hopen dat het vrouwen en meisjes inspireert.” Revolution is een onderdeel van hun radical self-love programma’s op middelbare scholen in Amerika.

———
Squad Out.